Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Küçükçekmece'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Bütün partiler konuşuyor. Bizim dışımızda 'Ben tek başıma iktidar olurum' diyen parti var mı?" dedi. Davutoğlu, "Bütün Türkiye'yi birleştirdiğimiz için 13 yıldır iktidarız" diye konuştu. Davutoğlu, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da baskıyla seçmenin iradesine ipotek koymak istediğini savunarak, "Buna izin verecek misiniz?" diye sordu. Başbakan, şöyle devam etti:



"7 Haziran'da bir kader seçimi var. Ya birleştiren, kaynaştıran, milleti tek yürek haline getiren AK Parti devam edecek ya da onların parçalayıcı siyaseti, Türkiye'yi, ülkeyi parçalayacak. Siz ülkenin etnik ve mezhebi kimliklere bölünmesine izin verir misiniz? Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her haneye bereket götürmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya, Allah tarih ve millet önünde söz veririz. Söz veririz. Yeni bir destan yazacak mıyız? Bu hainlere, tuzak kuranlara hadlerini bildirmeye söz veriyor muyuz?"

"GEZİ VANDALLARI..."

"Gezi vandalları var ya hani '12 ağaç yer değiştirdi' diye problem çıkartanlar, duysunlar onlar. Atatürk Havalimanı'nın büyük kısmını da yeşil alan yapacağız. Burada Küçükçekmece'de Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilen alanla ilgili çalışmalar sürüyor. Küçükçekmece 70'li, 80'li yıllarda kötü şehirleşme örneklerini değiştiriyor. Artık yeni bir Küçükçekmece, yeni bir İstanbul, yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'ye var mısınız? Allah'ın izniyle kim ne tuzak kurarsa kursun biz yeni Türkiye yolunda kararlı şekilde devam edeceğiz. 7 Haziran'da destan yazıyor muyuz? Küçükçekmece birinci oluyor mu? Birinci olmaya aday mısınız? İnşallah İstanbul'da yüzde 50'yi geçecek miyiz? Tarihi bir rekor kıracak mıyız? Söz mü? Küçükçekmece'nin sözü bize yeter. Notere sormayız, söz verene inanırız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, Allah bu albayrağın gölgesinde edebiyen hür yaşamayı nasip etsin, Allah 7 Haziran'da yeni bir fetih, yeni bir zafer yazmayı bize nasip etsin." Davutoğlu, "Bütün partiler konuşuyor. Bizim dışımızda 'Ben tek başıma iktidar olurum' diyen parti var mı? Bütün Türkiye'yi birleştirdiğimiz için 13 yıldır iktidarız" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)