BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Gaziosmanpaşa'da düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Demirtaş buralarda konuştuğunda, cici çocuk. Gören de zanneder ki, yeni üniversitede kulüpten çıkmış, herkese dostluk mesajı... Peki Şırnak'ta muhalif partiden 2 kişiyi katlederken Demirtaş nerede? Çıt yok. Twit başında tahrik yapıyorlar, tahrik. Ayaklanın diye" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına, "Yarabbi bu ne güzel manzara. Gaziosmanpaşa sanki Tuna'ya selam ediyor. Gaziosmanpaşalı her AK Parti gönüllüsünü bağrımıza basıyoruz. Milletin adamlarına sahip çıkan Gaziosmanpaşa'ya selam olsun. İstanbul'da bugün 4'üncü, Türkiye'deki 93. mitingimiz. Bir ilçe mitingi tertip ettik ama, Gaziosmanpaşa muhalefet partilerinin büyük şehirlerde yaptığı mitinglerden daha kalabalık" diyerek başladı.

"AK PARTİ MİLLİ BİRLİĞİN SANCAĞI"

"7 Haziran bizi bekliyor. Yeni bir destan yazmaya hazır mıyız?" diyen Davutoğlu, "CHP çıkmış, tek parti özlemiyle 'Diyanet'i kapatacağız' diyor. HDP çıkmış, 'Biz de aynı şeyi düşünüyoruz' diyor. CHP çıkmış, 'İmam-Hatip'leri kapatacağız' diyor. HDP de aynı şeyi söylüyor. 28 Şubat zulmünü yaşayanlar, buna izin verecek misiniz? AK Parti milli birliğin sancağıdır. Türk-Kürt, Sünni-Alevi herkesi kucaklayan partiyiz. Türkleri, Kürtleri birbirinden ayırabilirler mi? Eti tırnaktan ayırabilirler mi? Secdeleri aynı olan insanları bölebilirler mi?" diye sordu.
HDP'nin Kobani kışkırtmasıyla Türkiye'nin pek çok yerinde olayların çıktığını belirten Başbakan, "Halbuki Kobani'den gelen 197 bin kişiye kim kucak açtı? Ama bu HDP var ya, sadece kendisine tabi Kürtleri destekliyor" dedi.
MİT TIR'larına da değinen Davutoğlu, "Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderiyorduk. Birileri, bu ülkenin mahremiyetini yok ederek casusluk faaliyeti yaptı. Evet, bu casusluktur" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ CİCİ ÇOCUK..."

Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Gezi olaylarını yaptılar. 12 ağaç yer değiştirdi diye. Bu Gezi olaylarıyla bizi sarsmak, silkelemek istedi vandallar. Hiç taviz verdik mi? Demirtaş buralarda konuştuğunda, cici çocuk. Gören de zanneder ki, yeni üniversitede kulüpten çıkmış, herkese dostluk mesajı... Peki Şırnak'ta muhalif partiden 2 kişiyi katlederken Demirtaş nerede? Çıt yok. Twit başında tahrik yapıyorlar, tahrik. Ayaklanın diye. Biz bunları gördük. Bunların barış maskesine, özgürlük maskesine inanır mısınız? Siirt'te mitingimiz bitti, 3 genç kızımızı darp ettiler. Ama failleri yakaladık, adalete teslim ettik."

"ÖYLE BİR TABLO Kİ...

"Esed Arap Baasçısı, CHP Türk Baasçısı, HDP de Kürt Baasçısı. Hâlâ Pensilvanya'ya inanan varsa, onlara sesleniyorum. Öyle bir tablo var ki. Pensilvanya'ya vuruyorsun, cevap CHP'den geliyor. CHP'ye vuruyorsun, HDP'den ses geliyor. Ona vuruyorsun, MHP'den. Hepsine söylüyorsun, cevap Kandil'den geliyor. Şimdi de Demirtaş'ı makyajlıyorlar, cici çocuk diye. Onun arkasından terör çıkıyor, şiddet çıkıyor, vandalizm çıkıyor."
Davutoğlu, seçim zamanı yaklaşırken kendilerine yönelik tehditlerin arttığını ifade ederek, "Bu tehditler devam ederse her türlü tedbiri alır, seçim güvenliğini sağlarız. Türk-Kürt ayrımı yapmadık. yapmayacağız. Ama tehditlere de pabuç bırakmayacağız. Kim baskı uygularsa, karşısında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, ama en önemlisi milleti bulur" dedi.