Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, terör saldırıları nedeniyle 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki tren garı önünde meydana gelen ve 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, "Ankara'da siyasi görüşleri ne olursa olsun kimi destekliyor olurlarsa olsunlar gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanan vatandaşlarımıza yönelik saldırıda 86 şu ana kadar vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Ayaktan tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Elde edilen bulgularla bu saldırının 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda" dedi.

"ÜLKEMİZ, HALKIMIZ VE DEMOKRASİMİZ BÜYÜK BİR TERÖR SALDIRISIYLA HEDEF EDİNİLMİŞTİR
"

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki tren garı kavşağında 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi' öncesi meydana gelen, 86 kişinin ölümüne ve 186 kişinin yaralanmasına neden olan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Saldırının ülke bütününe ve Türk demokrasisine yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Davutoğlu, "Çok derin bir hüzün ve acı içindeyiz. Bugün ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Ülkemize yapılan bir saldırıdır çünkü Türkiye ateş çemberi içinde demokrasisiyle istikrarını bütünleştiren örnek bir ülkedir. Bu saldırıyla ülkemizin itibarına, ülkemizin huzur ve istikrarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırının acısını hissetmeyen, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hüznünü yüreğinde hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim" diye konuştu.

"3 GÜN ULUSAL YAS İLAN ETME KARARI ALDIK"

Ankara'daki saldırı dahil olmak üzere bugüne kadarki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar, polisler, askerler ve korucular için 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıklayan Davutoğlu, "Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bir kez daha sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi doğrudan demokrasiyi ve demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiştir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Bu çerçevede de bugün aldığımız kararla Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun ve kimi mağdur etmiş olursa olsun hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.