DİYARBAKIR, () - IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu sivillerin hayatlarını kaybettiği ileri sürülürken; PKK'ya "Savaş meydanınızı Kürdistan bölgesinden uzak tutun" çağrısı yapıldı.
Türk savaş uçaklarının Irak topraklarında PKK'ya karşı düzenlediği hava operasyonunda Zargeli köyünü bombalaması sonucu 10 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, geçen gece Türkiye savaş uçaklarının Zargeli Köyü'ne yaptığı bombardıman sonucu suçsuz sivil vatandaşların öldüğü ve yaralandığı ileri sürüldü. Açıklamada bombardımanda hayatını kaybeden sivillere başsağlığı dilenirken şu ifadelere yer verildi:
"Kürdistan bölgesi halkının şehit olmasına neden olan bu bombardımanı kınıyoruz. Türkiye'den sivil halkın bombalanmasının tekrarlanmasını istiyoruz. PKK güçlerinin de savaş meydanını Kürdistan bölgesinden uzak tutmasını istiyoruz: Artık Kürdistan vatandaşlarının bu savaş ve kargaşaya kurban gitmesini istemiyoruz. Savaşın devamı sivil halk için ziyandır. Biz her iki tarafın da barış projesine geri dönmesini istiyoruz."