Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'ın Kurucaşile ve Amasra ilçelerinde sağanak yağmur nedeniyle derelerin taşması sonucu 5 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kurucaşile ve Amasra'da 2 gündür aralıklarla etkili olan yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Kurucaşile'de 2 günde metrekareye 57 kilogram yağış düştü. İlçeye bağlı Çayaltı, Aydoğmuş ve Meydan Köylerinin yolları, derelerin taşması sonucu ulaşıma kapandı. Aynı şekilde Amasra'nın Göçgündemirci ve Yahyayazıcılar Köyleri yolları da ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara başladı.
Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, Çayaaltı, Aydoğmuş ve Meydan Köylerindeki derelerin taştığını söyleyerek, "O köylerimizle ulaşım şu anda yok. Biz gereken önlemleri aldık. Özel İdare ekipleri çalışmalara başladı. Köylere ulaşımı tekrar açılacak. Bartın- Kurucaşile yolumuzda bazı mevkilerde zaman zaman heyelanlar mevcut ancak Karayolları ekipleri 24 saat esasına göre nöbetteler ve anında müdahale ediyorlar. Şu anda herhangi bir sıkıntı yaşamadık" dedi.

FOTOĞRAFLI