SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
Türkiye Baroları'nın geniş katılımlıyla Kuşadası'nda düzenlenen Hayvan Hakları Kurultayı son erdi. Kurultay görüşme ve tutanaklarının Türkiye Barolar Birliğine gönderilerek daha fazla ses getirmesi için çaba gösterilmesi benimsenen sonuç bildirisinde Eskişehir ve Gaziantep kurultaylarında, katılımcı baroların ıslak imzalarını taşıyan Türkiye Barolar Birliği bünyesinde Hayvan Hakları konusunda bir üst kurul oluşturulmasına yönelik talebin yenilenmesine karar verildi.
Hayvan hakları ve ihlalleri konusunda, her baronun, yapmış olduğu çalışmaların, bilgi ve belge olarak paylaşılmasının da kararlaştırıldığı kurutayın bildirgesinde, ayrıca şu konularda görüş birliğine varıldı:
"Baroların Hayvan Hakları Komisyonları'nca kendi çevrelerindeki barınak ziyaretlerinin belirli bir rutine oturtularak ve bu ziyaretler süreklilik arz edecek. Her ziyaret sonrası rapor oluşturulup, ilgili kurumlara bildirilecek. Hayvan haklarını ve yaşam alanlarını ve türlerin çeşitliliğini doğrudan etkileyen ihlal oluşturan olaylar karşısında (Nükleer santral, boru hattı, liman yapımı, Kuş gribi gibi) baroların Hayvan Hakları Komisyonları'nın ortak yapacakları çalışmalara destek verilcek. Türkiye Baroları Hayvan Hakları 6.Kurultay'ının 1 yıl içerisinde Kocaeli Barosu evsahipliğinde yapılacak. Hayvan Hakları Kurulları'nın etkin iletişim kurabileceği internet platformunda bir oluşum hazırlanması yönünde tüm baroların araştırma yapacak."