Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - KAYSERİ Baro Başkanı Fevzi Konaç, Gezi Parkı eylemlerinde önce komaya giren ve yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için açılan dava ile ilgili olarak, “Ali İsmail’in ölüm yıldönümünde hatırasına borcumuz var. O da gerçek suçlunun bulunup, cezalandırılmasıdır. Böylelikle insanlarda gerçek suçlulara ulaşıldığı anlamında mesaj verilmiş olacak" dedi.

Kayseri Baro'su avukatları düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Baro Başkanı Fevzi Konaç, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programlarında meslektaşlarıyla biraraya geldiklerini söyledi. Gönüllerinin İslam topraklarında akan kan nedeniyle gözyaşıyla dolduğunu belirten Konaç, Türkiye’nin tarihi misyonu nedeniyle de Ortadoğu coğrafyasına üzülmesi gerektiğini belirtti.

Fevzi Konaç, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için açılan davanın üçüncü duruşmasının 14 Temmuz Pazartesi günü görüleceğini hatırlatarak, il dışından gelecek olan avukatlara ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. Görülen iki duruşmada da mahkeme heyeti ile savunma ve müşteki avukatlarının güzel bir imtihan verdiğini vurgulayan Konaç, şöyle devam etti:

"Bu dava tarihi bir önem taşıyor ve Kayseri Adliyesi, ‘Tüm Türkiye’de faili meçhuller ortadan kalkmıştır. Gerçek suçlulara ulaşılacak bir adalet sistemi vardır’ anlamında tarihi bir mesaj verecek. Dolayısıyla ben bu duruşmaların sağlıklı yürümesi adına, her tarafı ve kesimi itidale davet ediyorum. Pazartesi görülecek davada deliller, bir kısım toplanacak evraklar vardı. Onlar toplanacak. Eğer onlar yerine getirilmişse mahkeme heyeti seyirle ilgili kararını verecek. Bugün itibariyle 10 Temmuz’dan bir gün sonra tam 1 yıl oldu Ali İsmail Korkmaz’ı toprağa vereli. Onunda belki hatırasına bir borcumuz var. O da gerçek suçluyu bulup ve cezalandırmak bir manada da tüm Türkiye kamuoyuna bu ülkede ‘Adalet var’ duygusunu yaşatmak. Kayseri, Pazartesi günü tarihi bir gün yaşayacak."

FOTOĞRAFLI