İZMİR'in Bayraklı ilçesinde geçen mart ayında 33 yaşındaki barmen sevgilisi Ferit Demir'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Helin D., 'kasten öldürme' suçundan müebbet, ona yardımcı olan tutuksuz yargılanan kız kardeşi 17 yaşındaki G.D., çocuk ağır ceza mahkemesinde 12 ile 18 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.
Olay, geçen 4 Mart'ta Sevgi Yolu Caddesi, 46 numaradaki apartmanın ikinci katında meydana geldi. Bornova'daki bir barda barmenlik yapan Ferit Demir, aynı yerde çalışan sevgilisi Helin D. ile bir süre önce Bayraklı'daki dairede birlikte kalmaya başladı. Anne ve babası ayrı olan Helin D., bir süre sonra kız kardeşi G.D.'yi de yanına aldı. Evde kız kardeşler ile Ferit Demir arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma büyüyünce kız kardeşler evden ayrılmak istedi. Helin D., kendilerine engel olan Ferit Demir'i, kendisine ait olduğu belirtilen ruhsatsız tabancayla vurarak öldürdü.
Kız kardeşler, cinayetin ardından evden çıkıp gitti ve bir gün boyunca başka bir adreste kaldı. Bayraklı Polis Merkezi Amirliği'ne ellerinde tabancayla giden G.D. ve ablası Helin D., birini öldürdüklerini itiraf etti. Helin D., tutuklanırken, kız kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Gürcan Erkan, Helin D., hakkında 'Adam öldürme' suçundan müebbet ve olayı haksız tahrik altında işlediğinden, TCK 29 maddesinin de uygulanması istemiyle iddianame hazırladı. Yaşı küçük olan G.D., hakkında da olaya yardım ettiği iddiasıyla çocuk ağır ceza mahkemesi'nde 12 ile 18 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Ağır ceza mahkemesinde ilk kez yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Helin D., avukatı Ufuk Mansuroğlu ile ölenin yakınları ve avukatları katıldı. Helin D., ölen Ferit Demir ile sevgili gibi yaşadıklarını, evden ayrılmak istediklerini, bu yüzden aralarında tartışma çıktığını, Ferit'in kendisini ittiğini, yastık altında duran silahı korkutmak amacıyla ateşlediğini anlattı. Helin D. "Amacım öldürmek değildi. Şoka girmiştik, bir gün sokakta kaldık. Eve gidip eşyalarımızı almak istedik, daha sonra teslim olma konusunda karar verdik" diye konuştu.
Sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ise “Müvekkilim olayı tahrik altında işlemiştir. Kasten öldürme değil, taksirle ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılmalıdır. Olayın meydana geldiği çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesini talep ediyorum. Müvekkilim ile ölen sevgilidir. Birlikte samimi olarak çekilmiş fotoğraflarını da delil olarak sunuyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, avukatın taleplerini kabul edip, kız kardeşi G.D., yargılandığı dosyasının istenip incelenmesinden sonra birleştirilme kararının verilip verilmeyeceğine, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI