Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da spor malzemeleri satış mağazası bulunan Zuhal Atay, hesap açılması sırasında kendisinden alınan 500 lirayı Tüketici Hakem Heyeti kararı ile alamayınca icra yoluyla aldı. Atay, "Önemli olan aldığım 500 liradan çok, hakkım olanı almamdı. Her zaman bankalar müşterilerini icraya verirdi, bu kez ben alacağımı icra yoluyla ile onlardan tahsil ettim" dedi.
Diyarbakır'da yaşayan Zuhal Atay, özel bir banka şubesine hesap açtırdıktan bir süre sonra bankanın kendisinden 'hesap açma ücreti' olarak 500 lira kestiğini gördü. Atay, önce banka yetkilileri ile görüşerek, kesilen paranın iadesini istedi. Bankadan parasını alamayan Atay, bu kez konuyu Bağlar Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem heyetine taşıdı. 6 ay süren hukuk mücadelesi sonucu Tüketici Hakem Heyeti, bankadan istediği savunmayı da alamayınca, bankanın Atay'dan aldığı 500 lirayı yasal faizi ile iade etmesi kararı verdi. Bağlayıcı karar olan Tüketici Hakem Heyeti'nin kararını bankaya götüren Zuhal Atay, buna rağmen rağmen alamayınca bu kez konuyu Diyarbakır 6'ıncı İcra Dairesi'ne taşıdı.
700 LİRA OLARAK ALDI
Zuhay Atay, bankayı icraya verdikten sonra banka yetkililerinin kendisine karşı tutumunun değiştiğini ve istediği çek koçanlarını alamadığını belirterek, "İcra memurları ile 500 lirayı tahsil etmek için bankaya gittik, Bizi veznelerin bulunduğu tarafa sokmayınca tartışma yaşandı. Son olarak bizden 2 gün süre istediler. Daha sonra İcra Müdürü ile birlikte bankaya gidip yasal faiz ve masraflarla birlikte yaklaşık 700 lirayı bankadan ancak icra yoluyla tahsil edebildik" dedi.
HERKES HAKKINI ARASIN
Atay, önemli olanın aldığı 500 liradan çok hakkı olanı alması olduğunu ifade ederek, "Bankalar en küçük alacaklarını vatandaştan icra yolu ile rahatlıkla alırken, vatandaşlara ödemesi gereken parayı vermemek için her şeyi yapıyorlar. Ben hakkım olanı icra ile de olsa aldım. Herkesin böyle yapması gerekir" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI