Erhan TEKTEN/İSTANBUL,()  İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'ndan tutuklanan tüm sanıklar için tahliye kararı vermesinin ardından, davanın tek kadın hükümlüsü emekli Albay Berna Dönmez de, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı.

Yaklaşık 21 aydır hapis yatan Berna Dönmez’i cezaevi önünde eşi Zeki Dönmez ile yakınları ve dostları karşıladı. Cezaevinden çıkan Dönmez, kendisini bekleyen yakınlarıyla tek tek kucaklaştı. Berna Dönmez, yakınlarının ısrarı üzerine eşiyle tekrar kucaklaşırken, çevrede bulunanlar tarafından alkışlandı.

"ÇOK ZOR BİR SÜREÇ YAŞADIM"
Dönmez, cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamada, çok zor bir süreç yaşadığını belirterek, “Bunun biteceğini biliyordum. Adeletin bir gün tecelli edeceğini biliyordum. Nitekim Anayasa Mahkemesi, kararıyla bunu bize gösterdi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olmak üzere, bütün mahkeme üyelerine teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bizim karşılaştığımız haksızlıklarla, hukuksuzluklarla hiçkimsenin karşılaşmasını istemiyorum. Ama bizlere bu haksızlıkları, hukuksuzları yapanların da adalet önünde bizlere yaptıkları gibi değil, adil bir şekilde yargılanmalarını istiyorum" dedi.
Berna Dönmez, açıklamanın ardından eşiyle birlikte cezaevinin önünden ayrıldı.

(FOTOĞRAF)