İZMİR'e çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yemekli zirvede buluşan, Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri, AK Parti il Başkanlığını da ziyaret etti. İl Başkanı Bülent Delican'ın birlik mesajı verdiği ziyaret sırasında Balkan örgütlerinin temsilcileri de 1 Kasım'da sandıktan istikrar çıkmasını beklediklerini söyledi.
Manisa mitingi sonrasında İzmir'e geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakanlık ofisinde kabul ettiği Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri, kent ziyaretlerini sürdürdü. Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri, bugün de Ak Parti il başkanlığına gitti. Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Müfera Şinik, Fikrim Damka, Bulgaristan Milletvekili Şaban Ali Durmuş, Batı Trakya'dan Eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Romanya Milletvekili Ahmet Varol, Arnavutluk temsilcileri ile eski milletvekili Rıfat Sait'ten oluşan heyeti, İl Başkanı Bülent Delican'ın yanı sıra , AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Gençlik Koları Başkanı Nureddin Taşçı'da karşıladı. Heyet üyeleri, Türkiye ile ilişkilerin önemine değinip 1 Kasım seçimlerinde, sandıktan istikrar çıkmasını istediklerini ifade etti.
AVRUPA'DAKİ KÖKLERİMİZSİNİZ
Toplantıda konuşan İl başkanı Bülent Delican ise "Bizim Avrupa'daki köklerimizsiniz. Hepinize ayrıca teşekkür ediyoruz. Dün Balkan Savaşları'nın başladığı tarihte bir araya geldik. Çok acılar çektik ama benliğimizi kaybetmedik. AK Parti’nin kaderi, Türkiye’nin kaderi olarak düşündüğümüz için 1 Kasım sürecinde var gücümüzle çalışıyoruz. Birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimiz bu günlerde daha da anlamlı oluyor. İzmir’de Balkan kökenli toplumda söz sahibi olmuş, kültürel birikimi yüksek, aydın birçok kesim var. Biz hepsiyle gurur duyuyoruz. Sizlerin bize verdiği destek bizim için çok önemli" dedi.
HUZURUMUZ YERİNDE
Türkiye ne kadar güçlüyse Balkanlar'da siz de o kadar güçlüsünüz sözleriyle konuşmasını sürdüren Bülent Delican, "Bugün Türklerin dünyada haklarını savunan çok büyük bir liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Bir ateş çemberi olan ülkemizde her şeye rağmen huzurumuz yerinde. Ülkemizde terör olayları var ama asla taviz vermeyeceğiz. Bizlerin sizlerle olan kardeşliği sürmeye devam edecek. İnşallah Türkiye’den yatırımcılarımız Balkanlar’da yatırımlarını arttıracaklar. Aramızdaki kardeşlik ticari ilişkilerde de geliştirecektir. Sadece sınırlarla bütünlük olmuyor. Biz millet olarak sınır dışında o bağları kurmuş durumdayız. Biz bu gönül bağımızla güçlüyüz. Bağların bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz millet olarak hiçbir zaman hak yemedik. Biz hiçbir zaman kadın çocuk öldürmedik. Bizim atalarımız savaşırken bile gururluydu" dedi.
TÜRKİYE İSTENMEYEN SIKINTILI BİRİ DÖNEMDEN GEÇİYOR
Heyet adına konuşan Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin da, "Türk kardeşlerimizle beraber Başbakan’ın davetine katılma şerefi bahşedildi bize. 8 Ekim Balkan Savaşlarının başladığı gündür. Biz de bu sebeple buraya geldik. Biz Türkiye ile gelişen hızlı gelişmenin devam etmesini istiyoruz. Son 15 yıl içerisinde yaptığı hamlelerle dünya ekonomisinde çok iyi bir yere gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti modern ve ekonomik açıdan son derece hızlı ilerleyen bir ülkedir. Ve bu istikrarın devam etmesi gerekiyor. Türkiye istenmeyen sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülke bütünlüğünün korunması çok önemli. İnşallah bu seçimlerde de istikrarın devam etmesini istiyoruz. Balkanlardaki Türklerin kaderi Türkiye’nin gelişimiyle bire bir bağlantılıdır. Brüksel’de Muhafazakar Parti Birliği’nde AK Parti 3'üncü sıraya yükselmiştir. Brüksel'deki bu partiler birliği çok önemli bir kurumdur. Biz AK Parti Genel Başkanı’ndan partimizin Brüksel’deki birliğe alınmasını istedik" dedi.

FOTOĞRAFLI