ŞANLIURFA’da, sualtı fotoğraf sanatçısı Bülent Şelli ile sualtı polisleri, ‘Suyun Altındaki Urfa’ projesi kapsamında kentin simgesi olan Balıklıgöl'e girerek çekim yaptı. Balık adamlar, yerli ve yabancı ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında suyun altında fotoğraf çekimi yaptı.
Şanlıurfa Valiliği ile İl Özel İdaresince desteklenen ‘Suyun Altındaki Urfa’ projesi kapsamında Balıklıgöl, Halfeti, Birecik, Atatürk Barajı ve Fırat Nehri’nde sualtı çekimleri yapılmaya başlandı. Sualtı fotoğraf sanatçısı Bülent Şelli ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sualtı polislerinin de yer aldığı proje kapsamında ilk olarak Balıklıgöl’ün fotoğrafları çekildi.
Öğleden sonra dalgıç kıyafetlerini girerek Balıklıgöl’e giren çekim ekibini görenler şaşkınlık yaşadı. Bir yandan balıklara yem atan ziyaretçiler, diğer yandan gölde bulunan dalgıçların fotoğrafını çekti.
Balıklıgöl'de sualtı çekimlerini yapan fotoğraf sanatçısı Bülent Şelli, “Bir Urfalı olarak burada yüzmek elbette güzel bir duygu. Çocukluğumun geçtiği Peygamberler Diyarı bu güzel şehirde Urfa’nın tanıtımı için böyle bir şey nasip oldu. Urfa’nın zenginliklerini güzelliklerini, dünyanın en eski şehirlerinden biri olan bu kentin su altında olan güzelliklerini suyun üstündeki insanlara göstermeye çalışacağız" dedi.