Balıkesir'de bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı şehir merkezinde fazla etkili olmazken, şehirlerlerası yollarda trafik aksadı, bazı ilçe yolları kapandı. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 saat süren kar yağışı sonrası Savaştepe, Bigadiç ve Dursunbey yolları ulaşıma kapandı. İki ilçe ile birlikte bazı kırsal mahallelerde de yolların kapandığı öğrenildi.
Geçen hafta sürücülerin iki gün boyunca mahsur kaldığı İzmir-İstanbul karayolunun Balıkesir bölgesinde kar yağışı yine ulaşımı etkilemeye başladı. Kar yağışının etkili olduğu Balıkesir-Susurluk-Bursa karayolunun tek yönlü trafiğe açık olduğu bildirildi.

Balıkesir-İzmir karayolu Manisa sınırına kadar açık bulunuyor. Ancak Akhisar Bölge Trafik Müdürlüğü'nden gelen uyarı üzerine Balıkesir'den çıkışında bekletilen araçlara 1 saatlik bekleyişin ardından izin verildi.

Kızılay Balıkesir Şubesi'nin her olasılığa karşın 2 bin kişilik kumanya hazırladığı bildirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin araçları da hazırda bekletiliyor. Kar yağışının aralıklarla saat 03.00'kadar süreceği, yol açma çalışması yapan şirket araçlarının da sürekli çalıştırılıp hazır bekletildiği vurgulandı.