Taner YENER/İSTANBUL,() BAKIRKÖY Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde (BRSHH) bir araya gelen sağlık çalışanları, son dönemde sağlık emekçilerine yönelik baskı ve soruşturmaların arttığını belirterek, bunu düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası ve DİSK Dev-Sağlık İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, öğlen saatlerinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Acil Psikiyatri önünde bir araya geldi. Grup, “Ruh sağlığımızdan olmadan barış hemen şimdi” yazılı pankart açtı. Grup daha sonra “Baskılar bizi yıldıramaz”, ”Zafer direnen emekçinin olacak”, ”Yaşamak yaşatmak istiyoruz”, ”Sağlıkçılar barış istiyorlar”, ”Savaşa hayır barış hemen şimdi” şeklinde sloganlar atarak hastane bahçesinde yürüyüşe geçti. Eyleme katılanlar bahçede bulunan Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binası önüne geldi. Burada grup adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Bölge Temsilcisi Sadık Çayan okudu.

 ÇAYAN: SES 2016 YILI TAKVİMİ TOPLATILMAYA ÇALIŞILIYOR  

Çayan, hastane çalışanlarının ‘Savaşa değil, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Yenilenmesine Bütçe’ diyerek katıldığı 10 Ekim Barış mitinginde kendi üyelerinin de aralarında bulunduğu hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı "SES 2016 Yılı Takvimi"nin toplatılmaya çalışıldığını söyledi. Muayene odasına ve sağlık çalışanlarının odalarına çalışanlarının olmadığı bir vakitte girilerek, sendika afişleri ve takvimlerinin toplatıldığını öne süren Çayan, şunları söyledi:

“2016 Nisan - Mayıs ayı içinde, 23 Aralık 2105 günü birçok hastanede ortak ve eşzamanlı olarak mesai saatleri dışında yapılan ‘Barış’ temalı ‘Ruh sağlığımızdan olmadan barış hemen şimdi’ basın açıklaması ile ilgili; Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde katılımcılara Genel Sekreterlik tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kişilerin soruşturmaya çağrılma şekli, sorulan sorular, insanların kanaatlerinin ve dünya görüşlerinin açıklamaya zorlanması, savunma hakkının kullanılmasına yönelik engeller hukuksuzluğu gözler önüne sermektedir.”  

MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Tüm baskılara karşı sözlerinin arkasında olduklarını belirten Çayan, ” ‘Ruh sağlığımız olmadan barış hemen şimdi’ diyoruz. Biliyoruz ki bizlere uyguladıkları baskıların nedeni sadece yaptığımız basın açıklaması ve barış çağrımız değildir. Toplumsal sorumluluklarından kaçmıyoruz, milyonlara kölelik, ölüm, yağma ve talandan başka hiçbir şey vaat etmeyen baskıcı düzeniniz karşısında mücadelemize devam ediyoruz. Buradan genel sekreterlik ve yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz. Baskılara ve soruşturmalara sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız. Arkadaşlarımıza başlatılmış olan hukuksuz ve keyfi soruşturmalar bir an önce geri çekilsin.” 

Grup, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin konuşmalarının ardından sessizce dağıldı.

 (FOTOĞRAF)