Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()- EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'ye gelerek Keresteciler Sitesi'nde düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Bakan Zeybekci, Okmeydanı'ndaki gösterilerle ilgili açıklama yaparak, "Okmeydanı'nda yapılan gösterilerde hayatını kaybedenlerle ilgili sonuç mutlaka açıklanmalı ve hesabı sorulmalı. Bu gösterilerdeki tavır hiçbir şeye sığmaz. Bu yapılanlar terör eylemidir" dedi.
Denizli'ye bugün gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sümer Mahallesi'ndeki Keresteciler Sitesi'nde verilen hayır yemeğine katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, Okmeydanı'ndaki olaylarla ilgili açıklama yaptı. Zeybekci, Türkiye'de herkesin demokratik bir hakkı olduğunu, insanın sevdiğini söyleme hakkı kadar sevmediğini söyleme hakkının da normal olduğunu bildirdi. Hiçbir demokratik ve insani hakkın bir terör eylemine dönüşmemesi gerektiğini ifade eden Zeybekci, şöyle dedi:
"Şu olaylara bakın. Bir insan neden yüzünü maskeyle kapatır? Bir insan molotof kokteyli ile başkasına neden saldırır? Böyle bir gösteri hakkı olur mu? Olmaz. İnsanlar beğendiklerini ya da beğenmediklerini beyan etme ve açıklama hakkına sahiptir. Ancak bunu yaparken başkalarının özgürlükleri kısıtlanamaz. Okmeydanı'nda yapılan gösterilerde hayatını kaybedenlerle ilgili sonuç mutlaka açıklanmalı ve hesabı sorulmalı. Bu gösterilerdeki tavır hiçbir şeye sığmaz. Bu yapılanlar terör eylemidir. Bunlar Türkiye'ye yönelik yapılan eylemlerdir. Türkiye'de turizm sezonunun yaklaştığı, taşların yerine oturduğu, faizlerin düştüğü, cari açığın azaldığı dönemde bu eylemleri yapanların niyetlerinin ne olduğunu biz iyi biliyoruz. Bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bunların amacı cumhurbaşkanlığı seçimleri. Kasıt bir partiye yönelik değil Türkiye karşıdır. Başka siyasi partilerden, başka inançlardan olabiliriz ancak büyük Türkiye şemsiyesi altında toplanmalıyız."
"DEPREMLE YAŞAMASINI ÖĞRENMELİYİZ"
Bugün öğle saatlerde Gökçeada merkezli depremle ilgili açıklama yapan Zeybekci, depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini anlatırken, "Kentsel dönüşümlerle, yapılaşmayı yeniden gözden geçirmeli ve bize benzeyenlerin yaptığı gibi depremle yaşamasını öğrenmeliyiz. Kentsel dönüşümlerde önemli adımlar atılıyor. Allah milletimize böyle acılar göstermesin" diye konuştu.
Zeybekci, "Cari açığın yüzde 15'ini ben kapattım" diyen Reza Zarraf'la ilgili ise, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'na mensup kimsenin kendisinin muhatabı olmadığını vurguladı. Türkiye'nin 152 milyar dolarlık ihracatının, tamamen sanayi ürünleri ihracatı olduğuna dikkat çeken Bakan Zeybekci, "Geçen sene ihracatımızın içinde altın ihracatı son derece düşüktür, 2 milyar dolar civarındadır. Ben o kişiyi muhatap almayı kabul etmiyorum" dedi.

RÇ(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)