MARMARİS'E GELDİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Antalya'dan helikopterle Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne geldi. Geçen çarşamba gecesi bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan Marmaris Beledisi Meclis Üyesi AK Partili Hasan Şencan'ı hastanede ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası Bakan Zeybekci, basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp çeşitli açıklamalarda yaptı.
"KARDEŞİMİZE DE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"
Hasan Şencan'a yapılan saldırıyı kınadığını söyleyen Bakan Zeybekci, "Kardeşimize de acil şifalar diliyorum. İki bıçak yarası var. Muhtelif darplarla kardeşimiz canına kast edilir bir şekilde saldırıya uğramış. Şu ana kadarki edindiğimiz izlenim bunun münferit ya da şahsi bir mesele olmadığı, bunun organize bir saldırı olduğu ve arkasında da bazı menfaatine dokunulanların düzenlemiş olduğu yönünde de izlenimler var. Diğer taraftan benim yaklaşımım bu siyasete yapılan bir saldırı. Türkiye'de insanlara, yerelde burada meclis üyesi olarak halka hizmete yola çıkmış insanları sindirme gayesiyle yola çıkılarak yapılmış olduğu yönünde bir hissiyatımız var. Olayla ilgili yakalanıp tutuklananlar var. İnşallah hukukun yargının ve emniyet teşkilatımızın bu konu üzerinde titiz bir şekilde çalışarak bunu gerçeğe kavuşturması. Teşvik edenlere, organize ve provake edenlere ulaşmayı temenni ediyorum. Şu anda çalışmalar bu yönde devam ediyor" dedi
MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ İÇİN KÖTÜ KOPYA YORUMU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Merkez Türkiye Projesi hakkındaki sorularını da yanıtlayan Bakan Zeybekci, "Merhum Ecevit'in de köy kentleri vardı. Çok masumdu ama bir hayaldi. Bizim şu an meclisteki serbest bölgeler kanunumuza bakarsak; 2014-2018 10'uncu kalkınma planımıza bakarsak; şu anda 19 tane planlanıp altısının uygulamasına bakarsak; hükümetimizin gerek metaloji, gerekse petro-kimya alanındaki projelerine bakacak olursak bunlar zaten yapılan şeyler. Ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu hayali projesi, Merhum Ecevit'in köy kentler projesinden çok daha kötü bir kopya. Allah CHP'lilere sabır versin diyorum" dedi.
MERT BEBEĞE 100 LİRA DOĞUM HEDİYESİ
Bakan Zeybekci, hastaneden ayrılacağı sırada koridordaki bekleme koltuklarında sıra bekleyen bebekli bir anneyi fark etti. Zeybekci, annesinin kucağındaki 8 günlük Mert bebeği öperek annesine iyi dileklerini iletti. Zeybekçi Mert bebeğe doğum hediyesi olarak 100 lira para taktıktan sonra hastaneden ayrılarak Köyceğiz Devlet Hastanesi'nin açılışına katılmak üzere Köyceğiz'e hareket etti.

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () -

FOTOĞRAFLI