BAKAN ZEYBEKÇİ: PKK BİRİLERİNİN MAŞASI HALİNE GELMİŞ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ‘Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Son Gelişmeler ve Beklentiler’ konulu toplantıya katıldı. Türkiye’nin artık dünyada global bir ülke haline geldiğini belirten Bakan Zeybekçi, son 12 yılda yüzde 5,1 ortalamayla büyük bir büyüme başarısı elde edildiğini söyledi. Bakan Zeybekçi, “Türkiye 2008 krizinde büyüme kırılmasından sonra yüzde 5.8’lik büyüme hızıyla dünyada bu başarıyı sağlayabilen ilk üç ülkeden biri haline geldi. Türkiye 2002’de cari fiyatlarla dünyada 21’nci ekonomi iken bugün 17’nci ekonomi haline geldi. 2002’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, AB vatandaşının yüzde 36’sı oranında bir gelire sahipken 2012 sonu itibariyle bu rakam yüzde 55 seviyesine çıktı” diye konuştu. İhracatta 12 yıldan bu yana her yıl ortalama yüzde 14’ün üzerinde bir ihracat artışı gerçekleştiğini aktaran Bakan Zeybekçi, “Bu rakamla gidersek Türkiye olarak 2023’teki 500 milyar dolar hedefini yakalıyoruz” dedi. Görevi dolayısıyla Anadolu’yu karış karış gezdiğini belirten Bakan Zeybekçi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Doğu ve Güneydoğu'da insanlardaki potansiyeli gördükten sonra dedim ki; bu PKK, bu bölücü örgüt, birilerinin maşası haline gelmiş olan ülkeyi kasteden bu örgüt, çözüm sürecine razı olmaz, bunun olmaması için gayret gösterir. Çünkü altından zemin kayacak. Orada huzur olacak, refah olacak. Orada insanlar başka gözlükle bakmaya başlayacaklar bu ülkeye. Birlik beraberlik kardeşlik içinde olacağız. Aynı vatan diyeceğiz 1000 yıldan beri olduğu gibi, aynı bayrak diyeceğiz. Üretim olacak, fabrika olacak. Kızların çeyiz derdi olacak delikanlıların yuva derdi olacak, refah derdi olacak. Bunu istemezler. Orda huzur olursa dağa kimseyi götüremezler. Bu ülke ekonomik anlamda birleştikçe buna razı olmazlar onun için 6-7 Ekim olayları ile ilgili manipülasyon yaptılar. İnşallah tam tersi olacak orada, huzur, kardeşlik ve anlayış iklimi olacak. Orayı da kara delik olmaktan çıkarıp üretim alanı haline getirebilirsek Türkiye’nin önünde kimse duramaz.”

Bakan Nihat Zeybekçi toplantıya katılanların sorularını da cevapladı. Daha sonra Vali Hasan Kürklü tarafından Bakan Zeybekçi’ye üzerine fotoğrafı işlenmiş mermer tablo hediye edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi toplantının ardından karayolu ile Ankara’ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI