NEVŞEHİR, () - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Sivil itaatsizlik demek bu ülkede ‘Ankara’daki Meclis'e giremezsem Diyarbakır’da ben meclis kurarım’ demektir. Ülkeyi bölmeye çalışmaktır. Ülkenin siyasi bütünlüğünü bölmeye çalışmak demektir. Sınırlarını bölmeye çalışmaktır. Tek vatan, tek bayrak vurgusunu bir kenara bırakmaya çalışmaktır” dedi. Yıldız, CHP’nin ekonomi alanındaki vaatlerini ise ciddiye almadığını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’in Avanos ilçesine geldi. Burada seçim bürosunun açılışını kurdele keserek yapan Bakan Yıldız, büro önünde toplanan vatandaşlarla da sohbet etti.
Açılış sonrasında yağmurlu havaya rağmen büro içerisinde ve dışarısında toplanan halka hitap eden Yıldız, ağırlıklı olarak HDP lideri Selahattin Demirtaş ve CHP’nin ekonomik vaatleri ile ilgili görüşlerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde belediye başkanının karşılamaya gelmediğini söyleyen Bakan Yıldız, "Hadi Başbakan'a siyasi kimlik diye gelmiyorsun. Doğru değil de hadi gelmiyorsun. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanını karşılamaya gelmemek bir yapının, bir insanın çözüm sürecinde ne kadar samimi olduğuna dair önemli bir göstergedir. Bakın bunları çok iyi takip etmemiz lazım" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘Eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik yaparız’ sözünün biraz dikkatlerden kaçtığını belirten Yıldız şöyle konuştu:
“Bu ne demek? İsyan mı çıkartacaksınız, ülkeyi mi bölmeye kalkacaksınız, devlete karşı mı başkaldırışta bulunacaksınız, amacınız nedir? Bunu açıkça söyleyeceksiniz. Öyle şirinlik yaparak, şirin görünmeye çalışarak halkımızı, vatandaşımızı kandıramazsınız. Siz kime hizmet ediyorsunuz? ‘Biz eğer barajı aşamazsak sivi itaatsizlik’ yaparız diye kimi tehdit ediyorsunuz? Biz öyle tehditlere filan kansaydık bugünlere gelemezdik. Şükürler olsun kurucu genel başkanımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve şu anki genel başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu her zaman söylemişlerdir ‘Biz kefenlerimizi giydik yola çıktık’ diye bu şaka filan değil. O yüzden kimse bizi tehditlerle yıldırmaya çalışmasın. Hiçbir tehdide kanmayacağız ve bütün varımızla bu ülke için çalışacağız ve gayret edeceğiz."
CHP'nin çiftçiye 1.5 liraya mazot verileceği vaadini de eleştiren Taner Yıldız, "Bakın mazotun Tüpraş çıkışı 1.41 liradır. 42 kuruşluk dağıtım ve bayi karı var. 1.81 lira KDV’siz ve ÖTV’siz maliyetidir. Bu şu demektir; ‘mazot kullanırsanız ben size her litre başında 30 kuruş artı para veriyorum’ demektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI