ENERJİi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sayın Kılıçdaroğlu, mazotu 1.5 liradan vereceğini söylüyor. Mazotun gelişi 1.8 lira. Bu vaatleri duyuyorum ve gülerek karşılıyorum. Bol keseden atanların vaatlerine aldanmayın" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’de OSB tarafından yaptırılan Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk bölümünün devreye alınması töreninde yaptığı konuşmada, genel seçimler öncesinde CHP’nin çiftçiye mazotu ucuz verileceği, bedava kömür yerine doğalgaz verileceği vaatleri eleştirerek şöyle Dedi:
"Sırtında yumurta küfesi olmayanların vaatlerine inanmamak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, mazotu 1.5 liradan vereceğini söylüyor. Mazotun gelişi 1.8 lira. Bu vaatleri duyuyorum ve gülerek karşılıyorum. Belediyelerimize, valiliklerimize ve kaymakamlıklarımıza temiz kömür kullandırılması konusunda uyarılar yapıyoruz. Bir yanda bizim bu tutumumuz var, bir yandan da vaatler var. Vatandaşlarımızın bu vaatlere aldanmamasını tavsiye ediyorum. Eğer vatandaşlarımız, vaatlere kansaydı, Cem Uzan’ın vaatlerine kanarlardı. Bu olmadı. Vatandaşımız, ferasetiyle, sağ duyusuyla bu seçim sürecindeki vaatleri de iyi değerlendirecektir."

Bakan Yıldız, petrolü dolarla alıp lirayla sattıklarını belirterek, "Biz her zaman sanayicimizin ve vatandaşımızın lehine fiyatları belirliyoruz. Doğalgazda da bizim aldığımız indirime karşılık, dolardan gelen zam vardı. Zammı vatandaşımıza yansıtmadık. Doğalgaza yüzde 8 oranında zam yapmak zorunda kalacaktık. Ancak bunu yapmadık" dedi.
Bakan Taner Yıldız, daha sonra Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nca yaptırılan Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralinin 7 Mwp’lik bölümünün devreye alınması törenine katıldı. 2 yıl Ar- Ge ve zemin iyileştirme çalışmaları süren proje, kurulu alanın yanı sıra bölgede üretilecek enerji bakımından da Türkiye’nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali olacağını belirten Yıldız, "Tamamı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi öz kaynaklarından karşılanan santralde 18 Mwp’lık güce sahip 80 bin adet panel yer alacak ve yıllık 30 milyon KWH elektrik üretilecek" diye konuştu.

"GURUR VERİCİ YATIRIM"

Kayseri OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü de Güneş Enerjisi Santrali’nin ülke adına gurur verici olduğunu belirtti. Hasyüncü, "7 Mwp’lık bölümü biz bölge olarak yaptık ve bu alan elektrik üretimine hazır duruma geldi. 11 Mwp’lık alanın da tamamlanmasıyla santralimiz toplam 18 Mwp’lık güce ulaşacaktır. 80 bin adet panelin yer alacağı santralimizde yıllık 30 milyon KWH elektrik üretmeyi hedefliyoruz" dedi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin son yıllarda birbirinden değerli projelere imza attığına dikkat çeken Ahmet Hasyüncü, "Bizler bölgemiz ve sanayicimiz adına en güzel ve en yeni projeleri Kayserimize kazandırmaya devam ediyoruz. Güneş enerjisi santrali için uzun süre araştırma yaptık ve bölgenin de menfaatlerini düşünerek ilk olarak kendi tekstil fabrikamda bu projeyi 2014 yılında uyguladım. Elde edilen rakamlar memnun edici boyutta olunca Organize Sanayi Bölgemize de yatırım için başvuruda bulunduk. Nitekim şu an 7 Mwp’lık projemizi tamamladık. Enerjide dışa bağımlı olduğumuz bir dönemde Türkiye’nin en büyük Solar Parkını bölgemize kazandırmak hem beni hem de yönetim kurulumuzu son derece memnun etti" diye konuştu.

TÖRENDEN NOTLAR

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, diğer ilçe belediye başkanları, sanayiciler ve halk da yoğun ilgi gösterdi.
Yaklaşık 2 yıl süren AR-GE ve zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından panel montajları biten projenin 7 Mwp’lık alanı enerji üretimine başladı. Tören öncesi Bakan Taner Yıldız gelmeden önce çıkan fırtına, afişleri ve çadırı uçurdu. Görevliler, uçan çadırı indirdi. Rüzgar nedeniyle görevliler, tören için hazırlanan sahneyi düzeltmekte zorlandı.