Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da 'Aşmak için Hareket' kampanyasının açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, engelli ile engelsiz arasına bir saniye fark olduğuna dikkati çekerek "Şu an engelsiz olan başına bir iş gelip her an engelli hale gelebilir. Aslında engel beden de değil, zihindedir" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen 'Aşmak için Hareket' kampanyası Erzincan’da başlatıldı. Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen etkinlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engelli sporcular ile aileler hazır bulundu. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engelliler ile engelsizlerin birbirini tanıması gerektiğini bildirdi. Ön yargıların aşılması gerektiğini ifade eden Ayva sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bunları nasıl yapacağız? Dedik ki insanları faydalı bir etkinlikte buluşturalım. Faydalı etkinlikte spor. Hem engelliler hem engelsizler bir arada spor yaparsa birbirini tanımış olacak. Bir arada vakit geçirmiş olacaklar. Cumhurbaşkanımızın himayesinde ‘Aşmak için Hareket’ kampanyası başlamış oldu."
Etkinlikte konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise kampanyanın Türkiye’de ilk kez Erzincan’dan başladığını söyledi. Yaz mevsiminde yapılan seçimlerde Erzincanlı gençlerin 13 birincilik aldığına işaret eden Bakan Yıldırım, engelli ile engelsiz arasında bir saniye fark olduğunu belirtti. Yıldırım şunları söyledi:"Şu an engelsiz olan başına bir iş gelip her an engelli hale gelebilir. Aslında engel beden de değil, zihindedir. Zihnimizdeki engelleri birer birer kaldıracağız. Birlikte yaşamının mutluluğunu hep beraber göreceğiz."
Konuşmaların ardından Genel Başkan Ayva, Bakan Yıldırım’a plaket verdi. Bakan Yıldırım da Genel Başkan Ayva’ya bakır tabak hediye etti. Program, engelli sporcuların yaptıkları gösteriler ile sona erdi.