PKK'NIN DA İNLERİNE GİRECEĞİZ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Van- İran arasındaki Van'ın Saray İlçesi'nde bulanan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın temel atma törenine katıldı. Törene İran'dan Hoy Valisi Hüseyin Sehvani de katıldı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'ye verdiği zararın ardından PKK ve DEAŞ'in eylemleri bir birine devrederek milletin başına musallat olduğunu söyledi. FETÖ ve DAEŞ'in inlerine girildiği gibi PKK'nın da inine girileceğini belirten Bakan Tüfenkçi, bakanlığa geldikten sonra ilk attığı temelin Kapıköy Gümrük Kapısı olduğunu söyledi. Tüfenkçi, şöyle konuştu:
"Diğer kapılarımızın inşallah bir bir modarnizasyonunu yapacağız. Van Türkiye için çok önemli. Van'ı bir dünya şehri, Türkiye markası yapmak için çalışıyoruz. Van marka şehir olmaya aday, İran'a komşu bir şehir. İran pazarına açılan önemli bir kapı. Bu temel atma törenini tarihi bir adım olarak düşünüyorum. Van ve İran halkı arasında gönül köprüsü oluşturacağına inanıyorum. Van, İran'a yönelik ambargonun kalkmasıyla birlikte İran'a açılan kapımızdır. Van ile İran arasındaki ihracat ve ithalatımız her gün artarak bir ivme kazanmıştır. Bakanlık olarak sadece Kapıköy'ün temelini atıp bitirmek istemiyoruz. Burada bir ticaret merkezi de olmasını istiyoruz. Van 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki duruşuyla gerçekten üzerine düşeni yaptı. Biz bir yandan FETÖ ile mücadele ederken, bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Terör örgütlerine karşı verilen mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'deki insanların aşını, işini arttırmak için çalışacağız. 15 Temmuz darbe girişiminin bu ülkeye verdiği zarardan sonra PKK ve DEAŞ bir birine devrederek bu milletin başına musallat oldular. Bu millet birlik ve beraber olduktan sonra her şeyin üstesinden gelecektir. Nasıl FETÖ ve DEAŞ'in inlerine girdiysek, PKK'nın da inine girilecektir. Çukur siyasetine karşı olduk, ama birileri o çukur siyasetinde boğuldu. Milletin evine ateş düşürdüler. Allah'a hamd olsun yaptığımız mücadeleyle o ilçeleri temizledik. Orada yıkılan evleri yaparak kısa sürede hak sahiplerine teslim edeceğiz."
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkçi, İran'in Hoy Valisi ve protokol birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü. Törende Bakan Tüfenkci'ye günün anısına kilim hediye edildi.

FOTOĞRAFLI