ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu'da terör nedeniyle yakılan ve yıkılan şehirlerin yeniden imarı için bir eylem planı hazırladıklarını ve bunu Bakanlar Kurulu'na sunduğunu belirterek, ''Bir taraftan teröristlerin cezasını verirken, onlara karşı devlet olarak şiddetli bir şekilde onlara müdahale edilirken, bir taraftan da tabii ki vatandaşa karşı devletin şefkat kucağının açılması, şefkat ellerinin iyice açılması ve yaraların sarılması gerekiyor. Bu yaraların sarılmasında da yapılması gereken epeyce iş var'' dedi.
Özhaseki, bakan olduktan sonra memleketi  Kayseri'ye ilk kez geldi. Bakan Mehmet Özhaseki'yi havaalanında Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve öteki ilgililerle, partililer ve işadamları karşıladı. Özhaseki, havaalanından ayrılmadan gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da çatışmalar yaşandığını belirterek, ''Allah'a hamd olsun ki, aylarca yapılan hazırlıklarla terör örgütlerinin düşünüp Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün projeler ve planlar geri tepti. Bu işin altından hükümet olarak, devlet olarak kalktık biz. O bölgelerde uzun boylu sıkıntıları atlattık. Sadece mevki olarak küçük çaplı bir iki yerde sıkıntılar devam ediyor. Terör örgütünün beli iyice kırıldı. Ancak bundan sonra ferdi bir iki terör olayları yapmaları da beklenebilir. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor'' ifadelerini kullandı.
İşin güvenlik boyutunun, terör tarafının başka bakanlıkları ve ilgili birimleri ilgilendirdiğini kaydeden Özhaseki, şunları söyledi:
''Ama beni de ilgilendiren tarafı orada kırılan, dökülen, mahvolan şehirler ve hayatlar. Orada çok tarihi bölgeler var, Sur gibi, Cizre gibi. Bir taraftan da sonradan oluşmakla birlikte çok canlı ticaretin olduğu, insanların tarımdan geçindiği, nüfusu 80 binlerde, 100 binlerde olan birçok şehir var. Buralarda epeyce hasarlı binalar var, kırılan dökülen yerler var. Oradaki hasarlı binalar onarılması, yıkılan yerlerin yeniden yapılması bizim birinci işimiz. Bundan sonra yapılacak eylem planlarının da bir bütüncül anlayış içerisinde bütün bakan arkadaşlarımıza ayr ayrı düşen görevlerle birlikte yapılması esastır, diye görüyoruz olayı. Bir taraftan teröristlerin cezasını verirken, onlara karşı devlet olarak şiddetli bir şekilde onlara müdahale edilirken, bir taraftan da tabii ki vatandaşa karşı devletin şefkat kucağının açılması, şefkat ellerinin iyice açılması ve yaraların sarılması gerekiyor.''
KAYSERİ İLE İŞLERİ DAHA GÜÇLÜ TAKİP EDERİZ
Kendisini karşılamaya gelen hemşehrilerine de teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ''Bakanlık görevini aldıktan sonra memleketim Kayseri'ye ilk gelişim. Cenab-ı Allah'tan bu gelişlerimizin dolu dolu olmasını niyaz ediyorum. Bu şehirle bağlarımızı kesmemiz mümkün değil. Zaten 21 yıldır burada Belediye Başkanlığı yaptım. Vicdamını sızlatacak geride bir yaralı iş bırakmadım. Müsterih olarak ayrıldım Kayseri'den. Bundan sonra Kayseri ile ilgili ne kadar iş varsa, daha güçlü takip ederiz. Kayserili hemşehrilerimizin ne kadar beklemiş olduğu projeler varsa, onları daha güçlü takip ederiz diye düşünüyorum'' diye konuştu.
'CIYAKLAYAN' SESLER
Bakan Mehmet Özhaseki, havaalanındaki karşılamanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyadet ederek, AK Gençliğin, ''Teşkilat, başkanıyla buluşuyor'' toplantısına katıldı. Özhakesi, burada teşkilatın hazırladığı pastayı kestikten sonra, ''Bakanlık süreci elbette biteek ama iyi anılarla memketime dönmeyi nasip etmesini diyiyorum. Ülkemize yoğıun saldırılar var. Gerek içimizdeki yabancı tipler, gerekse dışarıdaki bazı güçler, ülkemizin mutlu olmasını, güçlü olmasını istemiyorlar. Ancak bizde bu azim olduktan sonra bunların altından kalkarız. Bu maraton devam edecek. Bazı siyasiler, güneydoğuda olan çatışmaları bilerek yükselttiler. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle o bölgedeki teröristleri temizlediler. Bazılarının cıyaklayan seslerinden ne yaptıklarını anlıyoruz. Yıkılanları, dökülenleri yapacağız, tarihi eserleri onaracağız'' dedi.

FOTOĞRAFLI