BAKAN ÖZHASEKİ: HİÇ CENAB-I ALLAH'A KUSUR BULMAYALIM
Osmangazi Belediyesi Soğanlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 3'üncü etabının temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk çağ kavimlerinden beri, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bile yapılaşmaya açılmayan yerlerin, Cumhuriyet döneminde yapılaşmaya açıldığını belirtti. Özhaseki, fay kırıklarının üzerine evler yapıldığını belirterek, "Neticesinde bir gün gelip deprem yıktığında, 'kader' demişiz. Günahtır arkadaşlar, kader falan değil bu. Hiç Cenab-ı Allah'a kusur bulmayalım. Cenab-ı Allah hiç kimseye hak etmediği bir ceza vermez" dedi. 
BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI
Hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, "Türkiye'de pek çok belediyeyi aynı fikirde göremiyoruz. Bir grup belediye var ki; hala zihinlerinin altında çarpık ideoloji yatıyor. İşte 25 tane belediyeye kayyum atandı. Niye kayyum atandı. Bakın 7 Haziran seçimleri öncesinde oradaki özellikle militan grup kendi belediye başkanlarıyla birlikte çukurlar kazıp savaşmak için hazır beklemeye başladılar. Güya biz tek başına iktidar olmayacağız, koalisyonlara mahkum olacağız, bir zaaf doğacak, o sırada da kendileri istediklerini yapacaklar. Öz yönetimler ilan ettiler. PKK'nın paçavralarını asmaya başladılar. Düşündeki parçayla aşağıdakini birleştirip, şimdi biz orada koridor oluşturduk ya oraları da alacaklar, bir devlet kuracaklar. Bu dışarının istediği bir şeydi. Besledikleri militanlar bunları yapmaya çalıştılar. Allah'a çok şükür ki biz o baş kaldırıyı bastırdık, canlarını okuduk, hem de bitirdik. Şimdi gidip inlerinde bombalıyoruz, yok edeceğiz. İnşallah şehit haberleri de almaz olacağız" ifadelerini kullandı.
'BELEDİYE BAŞKANININ SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOK'
Belediyelere kayyum atanmasını eleştiren ana muhalefet partisine tepki gösteren Bakan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti:
"Sonra da belediyelerine el koyduğumuzda anamuhalefetle birlikte bağırmaya başlıyorlar, 'demokrasiye askıya alıyorsunuz' diye. El insaf, demokrasiyi niye askıya alalım. Kimse Bursa'nın belediyelerine, buraya gelip el mi koyuyor, Osmangazi Belediyesi'ne bir şey diyen mi var? Hiçbir gemi kaptanı bilet aldı diye yolcunun gemiyi delmesine izin vermez. Denizin ortasında gemi deldirilmez. Belediye başkanının suç işleme özgürlüğü yok. 'Altyapı yapacağım, size hizmet edeceğim' diye geliyor. 'Kandile para göndereceğim' diyen birisi var mı? Şimdi kayyumlar orada iş başındalar." 
'3 AY SONRA MESELA SUR TARAFINDA EVLERİ TESLİM EDEBİLİRİZ'
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki terörle mücadele sırasında zarar gören evlerin yapıldığını hatırlatan Bakan Özhabeki, "O teröristler birçok tarihi eseri de mahvettiler. Camileri, kiliseleri de yıktılar. Orada insanların evlerine girdiler, çatışma alanı yaptılar. Eşyalarını yaktılar, yıktılar mahvettiler. Evlere başladık, 3 ay sonra mesela Sur tarafında evleri teslim edebiliriz. Birçok yerde 30 binden fazla insanımızın evlerini bir senede teslim edeceğiz inşallah. Diyeceksiniz ki; 'niye bu kadar özeniyorsunuz oralara?' Orada devlet teröristlere o kudretli tokadını vurdu, ses çıkaramaz hale geldi. Ama masum olan vatandaşın zararlarını karşılama, yaralarının sarılma sırası. Oradaki insanların günahı yok. Çatışma olurken onlara dedik ki 'çıkın, bu teröristlerle bizi karşı karşıya bırakın. Biz bunların canına okuyacağız' dedik, vatandaş sessizce çıktı. Onların evi yıkılmış ve mahvolmuşsa, devlete düşen şimdi o yaraları sarmak."dedi.
Konuşmaların ardından kentsel dönüşümün 3. etabının temeli törenle atıldı.