BALIKESİR'de, yapımı devam eden 850 yataklı Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatının şantiyesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, reel bir muhalefet olmadığını, bunun da türkiye'nin temem sorunu olarak gördürğünü söyledi.
Balıkesir'e bugün incelemelerde bulunmak ve ziyaretler için gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Altıeylül İlçesi'ndeki İmam Birgivi Camii'nde Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile birlikte ikindi namazını kıldıktan sonra 850 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatına giderek incelemelerde bulundu. AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette Bakan Müezzinoğlu, şantiye sorumlusu Erdal Irgat'tan inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Hastanenin tamamlandığında kendi enerjisini kendisi üreteceği ve çevreci devlet yatırımlarından biri olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
"MİLLET BİZDEN İŞ VE HİZMET BEKLİYOR"
Bir gazetecinin 'Yüzde 60 oy oranına sahip muhalefetin birbirlerine düşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Onlar kavga etmeyi seviyor biz iş yapmayı seviyoruz. Onlar kavga etmeye devam edecekler biz de iş yapmaya devam edeceğiz. Dün Bursa'da 3 hastanenin protokollerini imzaladık. Bugün Balıkesir'deki 800 yatak kapasiteli, son derece ileri teknolojili şehir hastanesini takip ediyoruz. Seneye inşallah hizmete sokacağız. Ne yazık ki Türkiye'nin temel sorunu, reel bir muhalefetinin olmayışı. Ayakları yere basan, toplumu kucaklayan, ülkenin yarınlarını planlama vizyonu olan bir muhalefet olmadı. Millet de AK Parti de bunun sıkıntısını çekiyor. Türkiye'nin dünya ile olan yarıştaki yeriyle ilgili, genel sorunlarının çözümü ile ilgili ne yazık ki kapalı kapılar arkasında kendisini iktidara hazırlamayan, proje üretmeyen, yalnız kapının önünde konjektürel cümleler konuşan bir muhalefetimiz var" diye cevap verdi.
"HİÇ BİRİSİ BU ÜLKENİN YARINLARIYLA İLGİLİ BİR YOL HARİTASI SUNMADI"
Muhalefet partilerini eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Ülke yönetimi konjektürel cümlelerle olmaz. 7 Haziran akşamı gece yarısı Meclis Başkanı ilan ettiler, hükümet kurdular, hükümetin başbakanını ben değil sen ol dediler, dönüşümlü başbakanlık dediler. Ama hiç birisi bu ülkenin yarınlarıyla ilgili bir yol haritası sunmadı. Bu ülkenin yeni anayasaya ihtiyacı var, çözüm sürecini sağlıklı bir şekilde nihayetlendirmeye ihtiyacı var, ekonominin istikrarının bozulmadan Türkiye'nin büyümesinin ve gelişmesine ihtiyacı var. Ama şu anda görüyorum ki MHP'li ve CHP'li seçmen kara kara düşünüyor. HDP'liye bir şey demiyorum. Şimdi kendi seçmeninin, kendi partisinden memnun olmadığı koşulda Türkiye'yi yine yönetme yükü dönüp dolaşıp yine Ak Parti'nin üzerinde kalıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI