Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, orucunu Barbaros Mahallesi'ndeki sokak iftarına katılarak açtı. Bakan Müezzinoğlu, iftar sonrasında Kadir Gecesi münasebetiyle Şehitler Abidesi'nde teravih namazı kıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Barbaros Mahallesi'nde düzenlenen 5 bin kişilik sokak iftarına katıldı. Ziyaretlerini tamamladıktan sonra mahalleye gelen Bakan Müezzinoğlu, burada bir konuşma yaparak halka hitap etti. Bakan Müezzinoğlu, "Bu sofralar birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Bu sofralarda kardeşliğimiz güçlensin. Birbirimize olan sevgimiz her geçen gün daha çok artsın. Çünkü sevgi ve kardeşlik paylaştıkça çoğalır ve zenginleşir. Bu sofralarda çocuklarımıza ve gençlerimize, bizim medeniyetimizin güzel ahlaklarını sunuyoruz. Bayramın, Kadir Gecesi'nde ve arifesindeyiz. Huzur dolu bir bayramı Rabbim bize nasip etsin. Dünyada da daha çok huzura ve barışa vesile olmasını inşallah rabbimizden niyaz ediyoruz" dedi.

Bayramdan sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını da hatırlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah Cumhur ilk defa başkanını seçecek. Şimdiden kendi kalbinizin sesini dinleyerek, kendi gönlümüzün belirlediği yol haritasını izleyerek, aklınızla değerlendirme yaparak, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'ncü yıldönümünde inşallah muasır medeniyetler üzerindeki o hedefe yürüyecek liderimizi seçeceğiz. Başkanımızı seçeceğiz, reisimizi seçeceğiz" dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların arasına oturarak orucunu açtı. Müezzinoğlu, bu yıl Çanakkale Valiliği'nin organizasyonu ile Ramazan ayının başından bu yana iftar yemeği düzenlenen Şehitler Abidesi'nde Kadir Gecesi münasebetiyle organize edilen teravih namazına katıldı. Namaz öncesi beraberinde Çanakkale ValisiAhmet Çınar ile birlikte okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. Bakan Müezzinoğlu, Şehitler Abidesi ile Çanakkale Savaşları kahramanlarının rölyefleri arasında kalan tören alanı üzerinde, dev Türk Bayrağının altında yere serilen hasırlar üzerinde kalabalık bir erkek ve bayan cemaati ile birlikte teravih namazını kıldı.

FOTOĞRAF