GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şırnak'ta yaptığı konuşmada yurt dışında olan HDP'li milletvekillerini kastederek, "Yurt dışına kaçan milletvekilleri eninde sonunda Türk adaleti önünde hesap verecek. Kandil'de oturan katil sürüsü varya, onlar hem bu dünya da hem ahrette cezasını bulacak. Onlar ancak ve ancak taşeronluk yapar ihanet eder. Bölücü terör örgütü katil bir örgüttür, taşerondur, maşadır ve aynı zamanda özellikle tüm bölgenin değerleriyle, inancıyla, gelenek ve görenekleri ile kavgalıdır" dedi.
"BAŞKANLAR, İMKANLARI ÇUKUR KAZMAK İÇİN HARCADI"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte akşam saatlerinde Şırnak'a geldi. Vali Ali İhsan Su, AK Partililer tarafından karşılanan Bakan Kılıç ve beraberindeiler, ilk olarak Valilik binasına geçti. Burada konuşan Bakan Kılıç, Mersin Valiliği'ne atanan Şırnak Valisi Ali İhsan Su'ya, hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi. Yurt dışından getirilen belediye başkanlarının, belediyenin imkanlarını çukur kazmak için harcadığını belirten Kılıç, "Türkiye'nin dışından getirilip de burada belediye başkanı yaptırılan, Türkiye'nin hiçbir tarafını bilmeyen, ondan sonra gidip çukur kazdırıp, belediyenin bütün imkanlarını da çukur kazmak için kullanan hainlere en büyük dersi Şırnak halkı vermiştir. Bu anlamda ülkemizde bölücülüğün, ayrımcılık ve insanca yaşamanın önüne engel koymaya çalışan, herkesin karşısında bu millettin duruşu çok sağlamdır. Bizim bu nokta da Meclis'te de yaptığımız çalışmalar var. Yalanın her türlüsü, iftiranın bin bir türlüsü, gerçek dışı beyanın her türlüsü, ama iş terörist, terör örgütlerine herhangi bir şey söylemeye gelince, herhangi bir iradesi olamayanlar, korkudan sinenler, kendi başına düşüncesi olmayan herkes, kenara kaçıyor, yalana başvuruyor ve en önemlisi insanımızın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almak için katliam yapıyor. Burada bir kere daha söylüyorum bölücü terör örgütü katil bir örgüttür, taşerondur, maşadır ve aynı zaman da özellikle tüm bölgenin değerleriyle, inancıyla, gelenek ve görenekleriyle kavgalıdır. Ne inancımız ile barışıktır, ne kardeşliğimizi bilmektedir. Buna göre de onların kuklası olan, onlara karşı sözünü çıkartamayan, onların varlık sebebinden dolayı var olmak için ortada gezinen, kendine sözde milletvekili diyen bir siyasi parti olduğunu söyleyen, o maşalar gelmişler, Meclis Genel Kurulu'nda yalanlar söylemişlerdir. Üzerine ateş açılan ambulanslar ve belediye hizmet araçlarının kullanılıp da, insanların hayat hakkına nasıl son verildiğini, birinci elden gördük. Buna mukabil bizi, yani siyasi iktidarı temsil etmekte olduğumuz makamlarımızla, devlet görevlilerimizi itham eden, yalancı beyanlarda bulunanlara verecek tek bir cevabımız var; Biz mahalle ve okulların bahçelerine toplam 33 tane saha yaptık ve bunu son 1.5 sene içerisinde yaptık" dedi.
TAZİYEYE KATILDI
Valilik ziyareti sırasında Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Bakan Kılıç'a kilim ve Nuh'un gemisi maketi hediye etti. Valiliğin ardından Ak Parti il Binası'na geçen Bakan Kılıç, Parti binasını dolaştıktan sonra Konferans salonunda partililere yönelik bir konuşma yaptı. Bakan Kılıç, parti ziyareti sonrasında 24 Kasım 2015 tarihinde PKK'lıların açtığı ateş sonucunda şehit olan Sabri Oğrak'ın ailesini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu. 
BAKAN KILIÇ, ŞIRNAK'TA POTAYA BASKET ATTI
Taziye ziyareti sonrası Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'ne geçen Bakan Kılıç ve beraberindekiler buradaki çalışmaları yerinde inceledi. Gençlik merkezi'nde basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Gitar Bağlama kursları öğrencileri ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Kılıç, burada eline basket topu alarak basket attı.
"ŞIRNAKLILAR, FETÖ İLE MÜCADELE BİZİM YANIMIZDA YERALDI"
Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Şırnak Valiliği tarafından sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerine verilen iftar programına katıldı. İftar programında yapılan duanın ardından burada da bir konuşma yapan Bakan Kılıç, spor alanında yapılan çalışmaları tek tek anlattı. Terörle mücadelenin de kararlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kılıç, "Terör örgütü ile mücadele de, teröristle ile mücadele de, onların uşaklarıyla, onların iradesini onlara teslim etmiş olanlarla olan mücadele de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları, emniyet müdürlüğümüzün mensupları ve güvenlik korucularımıza rabbim güç kuvvet versin. Bu milletin birliği ve beraberliği için gözümüzü kırpmadan biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
İsim vermeden geçişte HDP'li vekillerin, kendileri için söylediği sözleri hatırlatan Bakan Kılıç, "Burada yalan söyleyenler varmış. Avrupa'dan gelen birileri yapmıyor diye konuşanlar varmış. Kandil'de oturan katil sürüsü varya, onlar hem bu dünya da hem ahrette cezasını bulacak. Onlar ancak ve ancak taşeronluk yapar ihanet eder. Bizim tarihimize baktığımızda bizim ayrımız gayrımız mı var? Bu güzel diyarda ayrımız gayrımız mı var? İnsan öldürmeye varan sözlerin yeri varmıdır? Yoktur. Birliğe karşı olan sözlerin yeri varmıdır? Yoktur. Şefkate ve merhamete karşı kullanılacak sözler varmıdır? Yoktur. Ama işte bunu kullananlar bir de tehdit ediyorlar. Şöyle yapmazsanız böyle yaparız. Neymiş? Arkasını nereye dayıyormuş? Sırtını Kandil'e dayıyormuş öyle mi? Hadi git daya şimdi. Ne diyordu? 'Sizi tükürük ile boğarız' diyordu. Nerede şimdi tükürük ile boğarız diyen? Hadi şimdi gelsin tükürük ile boğsun görelim" diye konuştu. 
Geceyi Şırnak'ta geçirecek olan Bakan Kılıç ve beraberindekiler, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın 23'ünü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda askerlerle beraber sahur yapacak. 

FOTOĞRAFLI