SPOR KOMPLEKSİNDE İNCELEME YAPTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari'de yapımı devam eden bin 500 kişilik spor salonu ve gençlik merkezinde inceleme yaptık açıklamalarda bulundu. Kılıç, inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Burada Hakkari'nin gençlerinin, sporcularının rahatlıkla kullanacakları ve bu mayıs ayı sonunda bitirilerek hizmete girecek olan tesisler müthiş bir kompleks olacak. Daha önce Yüksekova'daki spor salonunu biliyorsunuz terör örgütü yakmıştı. Hakkari'de biz sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla işe başladığımızda çok farklı konular ele alınmıştı, çok farklı spekülasyon yapılmıştı. İşte eserler ortada. Burayı Hakkarili sporcular, gençler kullanacak. Hakkarili tüm vatandaşlarımız kullanacak. Mayıs ayı sonunda bitmiş olacak, Haziran'da da kullanıma girecek. Okullarla beraber yaptığımız çalışmalarla tüm gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesi, farklı spor branşlarında kendilerini geliştirmelerini isitiyoruz. Hakkari'deki gençlerimizin hem ulusal anlamda, hem uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmek, Hakkari'yi temsil etmek için büyük potansiyelleri var."
Terör eylemlerine de değinen Bakan Kılıç, "Burada ülkemizde sırtını terör örgütüne dayayanların ülkemizle ilgili yaptığı bazı açıklamalar oldu. Bu açıklamaları yapanların nerde olduğunu da halkımızın taktirine sunuyorum" dedi. Hakkari'de eserler inşa etmeye devam edeceklerini söyleyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatlarıyla bu eserler işna edildi ve bunlar tüm Hakkarinin kullanımına sunuldu. Burada herhangi bir ayrım yok. Dolayısıyla burada terör estirmeye çalışanların işte bu eserler ortaya çıktıkça ellerinin ne kadar boş olduğunu ve ne kadar boş laflarla konuştuklarını, nasıl bir ihanet içerisinde olduklarının ıspatıdır. Hakkarimize hayırlı uğurlu olsun, bereketli olsun, gençlerimiz inşallah en iyi şekilde burayı değerlendirip, potansiyellerini ortaya koyacaklardır. İnanıyorum ki, önümüzdeki yaz döneminde yüzmeyi öğrenen kardeşlerimiz olacak.Gençlik merkezimizde çok bağlama çalmayı, keman çalmayı öğrenen kardeşlerimiz olacak. Aynı zamanda gençlik merkezinde tiyatro çalışması yapan Hakkarili genç kardeşlerimiz olacak ve onlar dağa gitmeyecekler. Ama kışın dağda kayak yapacaklar ve dağlarında kaydıkları o kayaklarla hem Hakkarili, hem de ülkemizi uluslararası alanda temsil edecekler. Biz bunun peşindeyiz. İhanet peşinde olanları da deliklerindeki o ihanet deliklerinde bulup orda boğuyoruz, boğacağız."
Kılıç, daha sonra AK Parti il başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın şehirlerde çukurlar kazdığını belirten Bakan Kılıç, " Niye çukurları kazıyorsunuz deyince 'biz mücadele veriyoruz' dediler. Yalana bak, böyle şey olur mu ya. Burada çukur kazıp da milletin günlük hayatını idame etmesini engelleyenlere 16 Nisan'da gerekli cevabı vereceğiz. Ambulanslara ateş ettiler, delik deşik ettiler. Allah rızası için bunlardan dost olur mu? Bunların samimiyetlerinden şüphe duymayacağız da neyden şüphe duyacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI