'ŞİKE DAVASI İLE İLGİLİ YARGILAMA SÜRERKEN KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şike davasında savcının Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkında beraat talebiyle ilgili bir soruya, "Devam eden yargılama süreciyle ilgili olarak herhangi bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü farklı noktalara çekenler olabilir. O yüzden süreç bitsin ondan sonra bu konuyla ilgili fikirlerimiz ortaya koyarız" dedi.
Hakem Deniz Çoban'ın Kasımpaşa-Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası canlı yayında yaptığı açıklamalar ve ardından hakemliği bırakması ile ilgili de konuşan Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Bildiğim kadarıyla ilk kez yaşanan bir durum. Maçtan hemen sonra canlı yanına gelerek üzüntüsünü dile getirdi. Bu ilk kez yaşandı. Hakemlerimizle ilgili yapılan toplantıda da dile getirdim. Hata istem dışı bir şeydir. Defalarca dile getirdik. Kulüp başkanlarımızın, yöneticilerimizin yaptığı açıklamalara dikkat etmesi gerekiyor. Yani hatalar her takımın başına gelebilir. Dünya kupasında neler gördük; Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen kişi eliyle gol attı ve bunu dünya kupasında yaptı. Hakem göremedi. Hatalar başka yerlerde yaşanıyor mu? Tabi ki yaşanıyor. Onun için birazcık da insani açıdan bu işlere bakmak lazım. Tabii ki yapılan hatanın sonucunda kayıplar da olabiliyor. Ama bu oyunun bir parçası. Dolayısıyla dikkatli olmamız lazım. Biraz onların da insani anlamda zor işler yaptığını görmek gerekiyor. Tabii hakemlerimiz kendilerini yetiştirmeli, iradelerini de ortaya koymalı. Bu anlamda kendilerine verilen yetki de gerçekten arttırıldı. Herkes el birliğiyle bu işin üzerine giderse zannediyorum ki sorunlar daha kolay aşılır. Sürekli Avrupa ile karşılaştırılıyoruz. Avrupa’da bunun örneğini çok bulamazsınız. Bu konularda açıklama yapacak kişiler bellidir."
KULÜPLER YASASINININ TASLAK ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ
Bakan Kılıç, kulüpler yasasının taslak çalışmasında sona geldiğni belirterek, "Taslak tamamlandı. Bana bu hafta içerisinde inşallah gösterecekler. Belki bu işlerin de biraz yoluna girmesini sağlayabilecek unsurları oradan hayata geçirebiliriz diye düşünüyorum" dedi.
Samsunspor ile ilgili sorulara da yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
"Samsunspor'u yönetmekle görevli olanların zamanında yerine getirmedikleri sorumlulukları var. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Gençlik ve Spor bakanıyım. Evet Samsunluyum, gönlümde yatanı da herkes biliyor. Bunu açık bir şekilde söyledim. Doğrudur beklentiler farklı oluyor. Ben de zaten beklentileri karşılamak adına elimden geleni yapıyorum ama benim elimde olan enstrümanlar, benim elimde olan yetkiler bellidir. Ne yapabileceğim ortadadır. Bazıları, ‘Bakan isteseydi yapardı’ diyor. Şimdi benim yetkimde olan yapabileceğim bir şey var ama ben bunu yapmıyorsam o zaman bu söylediğiniz doğru. Ama ben elimde olan yetkiler dahilinde, elimde olan her şeyi yapıyorsam ama kulübü yönetmekle görevli olanlar sorumluluklarını yerine getirmiyor ise bunu kesinlikle bu yönetim için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, bu konuda başkana da teşekkür ediyorum. Gerçekten çok ciddi bir özveri ile çalışıyor. Ekibi ile beraber. Şuanda da Samsunspor iyi bir noktada gerçekten. İnşallah iyi bir sonuçla biten bir lig olacak. Geçmişteki süreçle ilgili de görevini yerine getirmeyenlerin de sorgulanması gereken bir şeyleri olduğunu düşünüyorum. Bunu Samsunspor heyeti ile ilgili söylüyorum. Bana verilen yetki ve görev ne ise onun için elimden geleni yaparım, her alanda sadece spor alanında değil. Yapabileceğim ne varsa gece demeden, gündüz demeden çalışarak yaparım. Yapılmıyormuş gibi söylendiği zaman biraz üzülüyoruz."
Samsun'a yapılan yeni stadın inşaasında bir sorun bulunmadığını ama hedeflenen program içerisinde bazı aksamalar yaşandığını da dile getiren Bakan Kılıç, "Yüklenici firmada herhangi bir sıkıntı yok. Ama onun çalıştığı alt taşeron diye tabir ettiğimiz ve çelikle ilgili bir firmada aksama oldu. Stadın içerisindeki diğer çalışmalar devam ediyor. Stadın yüklenici firmasında bir sıkıntı yok, mali kaynağın aktarılmasında bir sıkıntı yok. Bu bir inşaat ve öngörülemeyen aksaklıklar olabiliyor. Ama içerisiyle olan imalatta bitme noktasına geldi. Dolayısıyla ligin ikinci yarısına yetiştirme hedefimiz güncelliğini koruyor" diye konuştu.

FOTOĞRFLI