GÖNÜL ELÇİSİ KADINLARLA BULUŞTU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği İzmir'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde olan, illerde de vali eşlerinin yürüttüğü Gönül Elçileri Buluşması'na katıldı. İzmir'deki buluşmada İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız ile şehit polis memuru Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin de yeraldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dilek Didem Ayyıldız, Gönül Elçisi Projesi'nde, annesi ve babası olmayan çocukları koruyucu aileler ile buluşturduklarını ve onların anne, baba şefkatiyle büyümesini sağladıklarını söyledi.
'BİZİ ELEŞTİRDİLER KENDİLERİ İKİ SAATTE OHAL İLAN ETTİ'
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise "Gönüller yapacağız, gönül köprüleri kuracağız diye bu yola çıktık. Bir yetimin başını okşayarak sevgimizi göstereceğiz. Koruyucu aile uygulamasına hız verdik. Toplumsal farkındalığı artıran projeler yaptık. 81 ilde koordinasyon halinde çalışmaları sürdürüyoruz. Koruyucu aile sayımız 5 bini aşmış durumda ama bu yeterli değil. İzmir'de 348 koruyucu aile olduğunu söylediler. Ama daha 300 çocuk bakanlığımız bünyesinde bir ev ortamında büyüyor. Bizim sevgi evlerimizde maddi olarak her şey var. Biz manevi olarak da beslemeye çalışsak da bir aile ortamını hissettirmemiz mümkün değil. Bu noktada gönül elçilerine büyük iş düşüyor. 300 çocuk sevgi evlerimizde. Bu 300 çocuğu da koruyucu aileler ile buluşturmak birinci hedefimiz olmalı. Onlar için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.
Projenin ikinci aşamasında 'kadın ve güçlenme' başlığı altında kadınlar için mesleki eğitim projesini hayata geçirdiklerini de anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "12 bin kadın meslek sahibi oldu. Her bir vatandaşımız için elini taşın altına koyma vakti. Sivil toplum kuruluşlarına da büyük iş düşüyor. Sosyal yardımlaşmada millet olarak yardımlaşmanın en güzel örnekleri Bosna'da, Myanmar'da, Somali'de defalarca gösterdik. 3 milyon Suriyeli kardeşimize sahip çıktık. Savaşın mağdurlarına kapılarımızı açtık. Bölgesinde daha da güçlenen büyüyen bir Türkiye var. Türkiye'nin gücü her mazlum için umut olmaya devam ediyor. Türkiye'nin önüne engelleri çıkarmaya çalışanlara inat, barışı demokrasi savunmaya dün bie demokrasi dersi vermeye çalışan batı maalesef teröristleri himaye ediyor. Bunu bizzat Hollanda'da gördüm. Hepsi bir araya gelse de bu kahraman milletin kutlu yürüyüşünü durduramayacak kimse. Biz bu aziz vatan için bedelleri ödedik, şehitler verdik. Biz gücümüzü milletimizin alıyoruz. Tarihin hiçbir döneminde ne ezdik, ne ezildik. Mazluma yapılan hiçbir zorbalığa sessiz kalmadık" diye konuştu.
Hollanda'nın iki saat içerisinde OHAL ilan ettiğini de vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Ülkemizin büyümesini istemeyenlere, saldıran teröristlere, Avrupa'ya en güzel cevabı 16 Nisan'da sandığa giderek vereceğiz. Heveslerinde kursaklarında kalacak. Çünkü onlar güçlü Türkiye istemiyorlar. Bu millet hiçbir baskıya boyun eğmeyecek. Kararlı şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Bir kadın bakan olarak bana Hollanda da hem diplomasi hem de insani kurallara aykırı muamele edildi. Bize OHAL eleştirisinde bulunanlar, iki saate kendileri ilan etti" dedi.

FOTOĞRAFLI