AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir'de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin elini öpen Bakan İslam, hatırlarını sorup bayramlarını kutladı. Bakan Balıkesir'de, ikinci bir huzurevi müjdesi verdi.
Dün akşam saatlerinde geldiği kentte Bayrampaşa Bereket Ekspresi'nin Balıkesir garında verdiği iftara katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bugün saat 11.00'de önce Valiliği, ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan İslam, Vali Ahmet Turhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur'dan kentle ilgili bilgi aldı.
Bakan İslam, "Benim aile köklerim Balıkesir'de. Dolayısıyla çok sevdiğim aşina olduğum, sık sık gelip gittiğim bir şehir burası. Balıkesir'in son yıllardaki ivmesinden, son yıllardaki güzel ve planlı gelişiminden de çok memnunuz. Balıkesir'in Ege'nin ve Marmara'nın hem incisi hem birincisi olacağına inanıyorum" dedi.
Bakan İslam, "Bir bayrama doğru gidiyoruz. İslam alemi için sıkıntılı geçen bir Ramazanı idrak ettik. Bayrama doğru bu sıkıntıların bir miktar hafiflemesini umut ediyoruz. Gazze'de ülkemizin liderlik ettiği barış görüşmelerinin de hayırlı bir neticeye varmasını umut ediyoruz. Eğer bu olursa bizim için çifte bayram olacak" diye konuştu.
EL ÖPTÜ, GÜL SUNDU
Bakan İslam valilik ve belediye ziyaretinin ardından Balıkesir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleri tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan İslam, huzurevi sakinlerinin elini öpüp, onlara gül sundu. İslam, "Yaşlılarımızın elini öpüp hatırlarını sormak bizim en önemli vazifelerimiz arasında yer alıyor. Balıkesir Huzurevi de bizim köklü bir kuruluşumuz. Bu ziyaretle huzurevinin, burada kalanların ihtiyaçlarını da görüp belirlemek istedik. Ayrıca ikinci bir huzurevi açma hazırlığımız var. Onun çalışmaları da devam ediyor. İhaleye çıkıp, yeni huzurevinin inşaatını tamamladıktan sonra bu huzurevini de rahatlatacağımıza inanıyorum" dedi.
Bakan daha sonra sergi evlerini ziyaret etti. Ancak bu ziyarete basın mensupları alınmadı. Bakan İslam Balıkesir ziyaretinin ardından Bandırma'ya hareket etti. Bakan İslam'ın Bandırma'dan sonra Sakarya'ya gideceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI