KANDIRA (Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık seçim bölgesi Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık bölgesel ve global bir güç olduğunu söyledi.
Bakan Fikri Işık, Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu Kandıra mitinginde yaptığı konuşmada, buraya yapılan yatırımları anlattı. Kandıra’nın nüfusunun 50 bin olmasına rağmen 500 bin kişiye hizmet verir gibi hizmet götürdüklerini öne sürdü, su sorununu Namazgah Barajı'nı yaparak çözdüklerini, çiftçinin de tarlasını artık buradan suladığını söyledi. Işık, Kandıra’nın en büyük sorunlarından biri ulaşım olduğunu, İzmit-Kefken arasına duble yol yapacaklarını, duble yol bittiğinde o virajlardan kurtulacaklarını belirtti.
Bakan Işık, sabah burada CHP milletvekilleri ve adaylarının da miting yaptığını hatırlattığı konuşmasında, "CHP burada 40 kişiyle toplanmış. MHP ise katılım olmadığı için mitingden vazgeçmiş" dedi. Bakan Işık daha sonra şöyle devam etti:
"Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanımıza, milletimize hizmet etmek, namerde muhtaç etmemektir. Bir cumhurbaşkanının anayasa fırlatmasıyla bu ülke krize girdiğinde dönemin başbakanı merhum Ecevit koşarak IMF’den borç istemeye gitmedi mi? 'Bolu tünelini yapamayız, biz burayı patates deposu yapalım demediler mi? O dönemin ulaştırma bakanına ‘Ne zaman hızlı trenle karşılaşacağız?’ diye sorulduğunda ‘Biz herhalde göremeyiz' dedi. Biz 2002'de iktidara geldikten sonra halkımızı hızlı trenle tanıştırmadık mı? Şimdi soruyorum size, kim daha milliyetçi? Artık Türkiye bölgesel ve global bir güçtür. Kandıralılar bununla gurur duymalı".

FOTOĞRAFLI