İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,()  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "'En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası'nın Türkiye'de Kurulması" toplantısına katıldı.
İstanbul'daki toplantıda BM Genel Sekreter Yardımcısı ve En az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi Gysan Chandra Acharya ile Dünya Bilimler Akademisi Başkanı ve Ruanda eski Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Romain Murenzi de yeraldı.

"SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE OLARAK ÇOK YALNIZ BIRAKILIYORUZ"
Bakan Işık, bugün dünyada çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, bulundukları coğrafya gereği bu sıkıntılara çok yakından şahitlik eden bir ülke olduklarını söyledi. Türkiye olarak insani görevlerini yerine getirmek adına çok ciddi gayret gösterdiklerini vurgulayan Işık, Suriye'den ülkelerine gelen 2 milyona yakın insanı misafir ettiklerini hatırlattı. Bakan Işık, "Ancak bu konuda ben uluslararası sistemin iyi bir sınav vermediğini de ifade etmek durumundayım. Doğrusu Türkiye olarak çok yalnız bırakılıyoruz. Uluslararası sistem ve Birleşmiş Milletler ne Suriye'deki iç savaşı durdurmak adına ne de bu savaştan etkilenen insanların yaralarını sarmak adına ciddi bir çabayı ortaya koyabiliyor" dedi.

"İNSANLIK GEMİSİNİN KARAYA OTURDU"
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu karaya cesetleri vuran Aylan ve Galip Kurdi kardeşlere değinen Işık, "İşte daha 2 gün önce Ege'de cesetleri kıyıya vuran 2 küçük çocuk Aylan ve Galip hepimizi, tüm dünyayı bir kez daha vicdanlarımızla başbaşa bıraktı. Can yeleksiz o kıyıya vuran o iki yavru aslında insanlık gemisinin karaya oturduğunu bir kere daha göstermiş oldular. Fotoğrafların trajikliği artık bize bazı şeyleri hatırlatmalı. Suriye'de hergün nice Aylan'lar, Galipler, küçücük çocuklar ölmeye devam ediyor. Akdeniz'i geçmeye çalışan nice Aylan'ın, nice Galip'in cesetleri kıyıya dahi vurmadan kaybolup gidiyor. Hasbel kadar botu veya teknesi batmamış karşı kıyaya varmayı başarmış Aylan'ları Galip'leri iyi bir hayatın beklediğini söylemek imkansız. Karaya oturan bu insanlık gemisini yeniden yüzdürmek bizim elimizde" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)