Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Armudun sapı, üzümün çöpü diye küçük meselelerden dolayı birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım" dedi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi'nin kongresinde konuşan Bakan Fikri Işık, birlik ve beraberliği korumanın önemine değindi. Bakan Işık, şunları söyledi:
"Biz imanımızı korudukça, bizi biz yapan değerlerimizi korudukça bunları bizden sonraki kuşaklara aktardıkça bizlere Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Eğer kendi içimizde bölünürsek, parçalanırsak, tefrikaya düşersek o zaman da başka düşmana ihtiyaç kalmaz. Bunu dernek içerisindeki bölünmekten alın ülkeye kadar götürün. Sakın ha armudun sapı, üzümün çöpü diye küçük meselelerden dolayı birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım. Elbette insanların olduğu yerde nefis oluyor. Fedakarlık duygusu da ulvi bir durumdur. Haklıyken susmak çok büyük bir fazilettir. Bazen maalesef çok küçük hesapların ne kadar büyük acılara ve trajedilere neden olduğunu çok iyi bilen ve bunun ıstırabını çekmiş toplum bizim muhacir toplumumuzdur."
Kocaeli'nin, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin ahenk içerisinde huzur içerisinde yaşadığı bir il olduğunu belirten Bakan Işık, "Bir çiçek tarlası düşünün, her renk var ve büyük uyum var. Bu uyumun içerisinde ki en baskın renklerden biri hiç kuşkusuz bizim muhacir kardeşlerimiz. Ben aslen Gümüşhaneliyim. Bin kilometrelik yoldan geldim. Sizlerin muhacirlik yaptığınız dedelerinizin topraklarını gördüm. Size muhacir diyorlar. Aramızda ne fark var da bana muhacir demiyorlar size muhacir diyorlar? Bir tek fark var. Ben karnımı doyurmak için geldim. Siz imanınız, değerleriniz, kültürünüzü ve medeniyetinizi korumak için geldiniz. Ben ülkemizin geleceğinin teminat altında olması için en fazla üzerinde titrememiz gereken noktanın sizi göç ettiren sebep olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

FOTOGRAFLI