Ayşe Havva GEYİK/ SELÇUK,(İzmir),() - İZMİR 1. Bölge Ak Parti Milletvekili Adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Selçuk İlçesi'nin çok çalışkan, Selçuk'u kalkındıracak bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, "Başkanımızın Selçuk için Selçuk'un geleceği için önemli talepleri var. Selçuk'u cazibe merkezi haline getirmek için doğa ve inanç turizmi hedefliyoruz. Turizm, ticaret ve inanç merkezi projemiz var. Sayın başkanımızla birlikte hedeflerimize adım adım yürüyeceğiz. Selçuk'a hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Ak Parti İzmir İl başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte Selçuklularla buluştu. Partisinin Selçuk ilçe teşkilatını ziyaret eden ve Ak Parti hükümetinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları özetleyen Bakan Eroğlu, Selçuk için partisinin talep ettiği çalışmaların bir bir yapılacağını müjdeledi.
KAPIMIZ ARDINA KADAR AÇIK
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Ak Partili Belediyelerin halkın belediyeleri olduğunu söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'ya desteklerinin süreceğini kaydeden ve Selçuk'ta belediyenin kapılarını vatandaşına ardına kadar açtığını belirten Bakan Eroğlu, "Ak Partili Belediyecilikte kapımız her zaman vatandaşımıza açıktır. Başkanımız Zeynel Bakıcı'nın Selçuk'un geleceğine yönelik önemli ve birçoğu bizim alanımızda olan talepleri var. Tüm bunlara destek vereceğiz kısa sürede gerçekleşmesi için harekete geçtik bile. Bizim bakanlığımızla ilgili olmayanların da takipçisi olacağız" dedi.
SELÇUK'A NE YAPARSAK AZ
Selçuk'un turizm açısından önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı göstererek şöyle konuştu; "Çok çalışkan bir başkanımız var. Selçuk'un gönlümüzde apayrı bir yeri var. Değerli başkanımızla şöyle düşünüyoruz. Selçuk'a öylesine doğa turizmi, inanç turizmi merkezi kuralım ki; burası çok önemli bir cazibe merkezi olsun. Turizm, ticaret ve inanç merkezi diye bir proje hazırlıyoruz. Buranın kalkınması için bu proje çok önemli. Selçuk'a hizmet etmek bizim de boynumuzun borcudur. Selçuk'a ne yapılırsa azdır."
Selçuk'a çok turist geldiğini ve gidenlerin yanında bazı yöresel ürünleri götürdüğünü kaydeden Bakan Eroğlu, "Biz şu anda Türkiye'de bazı bölgelerde bal ormanları kuruyoruz. Burada Selçuk ile ilgili bal markası oluşturulsun. Bazı alanları çok güzel mesirelik alanlar yapmak istiyoruz. İzmir'e hizmeti ancak Ak Parti'nin getirir" ifadelerini kullandı. 
SELÇUK HİZMETLERLE BULUŞMAYA BAŞLADI
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Eroğlu'nun İzmir'den aday olmasının İzmir'e büyük bir güç ve ivme kazandıracağına dikkat çeken Bakıcı, şunları kaydetti; "Sayın Hocamız, Sayın Bakanımız İzmir'in dümenine geçmiştir. Kendisinin gücünü hissetmeye başladık. Selçuk'ta Ak Parti bayrağını daha yukarı taşımak için İzmir Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Bülent Delican, İlçe Başkanımız Sema Yeşilçimen ve teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz. Selçuk halkının da irade koyacağını düşünüyorum. Selçuk, önemli değişimler için harekete geçti, yola çıktı. Selçuk halkı uzun yıllardan bu yana şimdi rahat nefes alıyor. Selçuk ileriye doğru hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Doğalgaz ve Selçuk Devlet Hastanesi konusunda iyi bir yere geldik. 2009'dan bu yana çözülemeyen Efes Meslek Yüksek Okulu'nu yakın zamanda açıyoruz. Sayın Bakanımızın katkılarıyla 13 proje daha hazırladık. Selçuk'a Ak Parti Belediyecilik anlayışı geldi ve Selçuk hizmetlerle buluşmaya başladı."
Bakan Veysel Eroğlu Selçuk'taki programının son durağında STK'larla buluştu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Eroğlu, Selçuk için müjdelerini tekrar sıraladı.

FOTOĞRAFLI