FOÇA'DA LİSE AÇILIŞI YAPTI
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Kemalpaşa Karaorman Deposu'nda düzenlediği yangın söndürme tatbikatına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; lise açılışı için Foça'ya geldi. Athena Tapınağı ve Phokaia Arkeolojik parkı kazı alanında kaldığı için Atatürk Mahallesi'nde yeni binası yapılan Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılışına; Bakan Eroğlu'nun yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, AK Parti İl ve ilçe yetkilileri, Reha Necla Midilli Eğitim Vakfı yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. 15 ayda tamamlanan 16 derslikli 231 öğrencinin eğitim göreceği lisenin modern fen, biyoloji, bilişim ve denizcilik laboratuvarlarıyla donatıldığı belirtildi.
Ege yöresi halk oyunları ekibinin zeybek gösterisiyle başlayan açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı ve Vali Toprak, İzmir'deki okullarda yapılan iyileştirmeler ve yeniliklerle kolej eğitimini andıran bir seviyeye gelindiğini belirtti. Sınıflardaki öğrenci ortalamasının il ortalamasına göre 22 ila 23 olduğunu, Foça'da bu sayının 18'lerle daha da iyi bir konumda bulunduğu vurguladı.

EĞİTİME YÖNELİK HİZMETLERDEN BAHSETTİ

Ardından bir konuşma yapan Bakan Veysel Eroğlu, hükümetin eğitime yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eroğlu, "Milli Eğitime çok önem veriyoruz. Öğrencilere 700 bin tablet bilgisayar dağıttık. Bunun 33 bin 150'si İzmir'de dağıtıldı. Tüm Türkiye'de 10 milyon 600 bin tablet ihalesi yaptık. Geçmişte biz çok sıkıntı çektik. Kara tahta vardı. Çok tebeşir tozu yuttuk. Şimdi çocuklarımız bu sıkıntıyı çekmesin diye okulları akıllı tahtalarla donattık. Bunu zengin fakir ayrımı yapmadan yaptık. 1182 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk" dedi.
Foça'nın Kozbeyli Köyü'ne Bal Ormanı kurulacaklarını belirten Bakan Eroğlu, isteyen vatandaşlara bu ormanda üretim yapmaları için yüzde 20 hibe ve yüzde 80 faizsiz kredi sağlanacağını, devlete ödeyecekleri yüzde 1.5 payı da sıfırlayacaklarını belirtti.
AK Parti Foça İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip partililerine de seslenen Bakan Eroğlu, daha sonra Foça'dan ayrıldı.
Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), ()
FOTOĞRAFLI