BAKAN EROĞLU'NDAN REFERANDUM İÇİN 'EVET' ÇAĞRISI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'deki programı kapsamında Ödemiş ilçesine geldi. Ödemiş'te ilk olarak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem'i makamında ziyaret etti, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra, kentte kazandırılan hizmetlerin temel atma töreni için kongre merkezine geçti. Tezahüratlar ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle karşılanan Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Rahmanlar Barajı sulamasının temel atma törenini butona basarak yaptı.
Konuşma yapan Bakan Eroğlu, Küçük Menderes Ovası'na ilk yatırımın dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını, temeli atıldıktan sonra "76 yılda tamamlanır" denilen Beydağ Barajı'nı AK Parti hükümetinin 2.5 yılda bitirdiğini, bu havzaya 4 baraj ve 9 gölet kazandırdıklarını söyledi. Temeli atılan Rahmanlar Barajı sulamasıyla tarlaların modern şekilde kapalı sistem ile sulanacağını aktaran Eroğlu, İzmir'in her bölgesine yatırımların yapılacağını açıkladı.
EVET ÇAĞRISI
Referanduma da değinen Eroğlu, geçmiş dönemde cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında yaşanan çift başlılık nedeniyle problemler çıktığını, ekonomik krizlerin yaşandığını söyledi. Halk oylamasında "evet" denilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Kavga istemiyoruz, 16 aylık hükümetler istemiyoruz, artık istikrar istiyoruz. Türkiye daha da büyüsün istiyoruz. 16 Nisan'da önünüze sandık gelecek. Biz diyoruz ki söz de karar da milletindir. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye, 2023 hedefleri için, özellikle başta FETÖ olmak üzere PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini tamamen etkisiz hale getirmek için kararımız 'evet' olmalı. Bütün kardeşlerime şunu söylüyorum; CHP'ye, MHP'ye, AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Batı, 16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi gerçekleşince, Türkiye'nin nasıl yükselişe geçeceğini, muazzam bir hamle yapacağını gördü. Almanya'da gazetede 'hayır' manşetleri çıkıyor, Hollanda'da ha keza öyle, Kandil 'aman evet çıkmasın, biteriz' diyor. Biteceksiniz, millet Türkiye'nin istikrarı ve istiklali için 'evet' diyecek" dedi.
Programa katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yatırımlar ve destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, Rahmanlar Barajı'ndan alınacak suyla 14 bin 940 dekar tarım arazisine su verecek olan Rahmanlar Barajı sulamasının temelini attı.
Veysel Eroğlu daha sonra Orman Genel Müdürlüğünün orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları köylülere dağıttı. Daha sonra 4 bin ceviz, zeytin, fıstık çamı, karaselvi fidanı üreticilere dağıtıldı. Ardından Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi'ne de geçen Eroğlu, burada öğrencilerle fidan dikti.
Bakan Eroğlu, kentteki programın ardından Kiraz'a geçti.

Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), )

FOTOĞRAFLI