'TERÖR GÜNDEMİMİZDEN ÇIKACAK, DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLACAĞIZ'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmazakan Eroğlu ile beraberindekiler, Valilik ziyaretinin ardından Bingöl'de 149 milyon liralık 22 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı.
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti hükümetlerinde Bingöl'e 8 milyar TL yatırım yapıldığına dikkat çekerek, yeni yatırımların da devam edeceğini söyledi. Terörün kalkınmanın düşmanı olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu ülkede bu kardeşlik olduğu sürece hiçbir terör örgüt emeline ulaşamayacak. Hiç biri başarılı olamayacak. Bu güçlü liderlik ile, hükümet ile, milletimizin dirayeti ile bütün terör örgütlerini savuşturacağız. Bu bölge uzun yıllar terörden çekti. Terör demokrasi, kalkınma düşmanıdır. Terör özgürlükleri, ekonomiyi, ilerlememizi kısıtlar. Terör gündemimizden çıkacak, demokratik bir ülke olacağız. Bunların isimleri farklı ama amaçları aynı.Hiç biri başarılı olamayacak. Millet devlet el ele vererek, bunları ülkemizin gündeminden çıkaracağız. Bir yandan terör ile mücadele verirken, bir yandan da ekonomi kalkınmayı yapıyoruz. Bölgede 23 il ile ilgili çok güçlü yatırım ve destek paketi ilan edildi. 60 milyar liradan fazla kamu yatırımı ve özel sektöre destekler gelecek. Fabrika binamızı biz yapalım özel sektör gelip kira versin, istihdam alanı yaratsın. Genç nüfusumuz daha fazla iş bulsun, bu bölgemiz daha fazla üretsin ve kazansın diye yapıyoruz."
'ARTIK DEVLET ORMANCILIĞINDAN, MİLLET ORMANCILIĞINA GEÇİYORUZ'
Yılmaz'ın ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, artık devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçtiklerini söyledi. Bingöl yatırımlar için önemli bir yer olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Bingöl'e çok büyük önem verdiklerini belirterek, " "Bingöl Üniversitesi yanındaki ormanlık alanı belediyemiz ve üniversitemize vereceğiz. Orada ortak bir proje yapacaklar, mesire alanı olacak inşallah. Ben de buranın hizmetkarı olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bakanlığın kapısını kapattık, hep beraber Bingöl'e geldik. Afyon ile Bal-Kaymak kardeşliği imzaladık. Afyon'un kaymağı ile Bingöl'ün balı birleşecek. Bingöl de termal turizmin merkezi olacak. Bu konuda Afyon ile çalışmalarımız başladı. Bingöl için bu müjdelerimiz hayırlı olsun. Artık devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçiyoruz. Her şey millet için. Yüzen adalar var, dünyada böyle bir şey yok. Orada Helikopter pisti de yapacağız, dünyaya duyuracağız. Tabiat turizmi için master plan hazırladık. Bunun da önünü açacağız. Ormanlık alanda 49 yıllığına alanlar tahsis edeceğiz. Bu güzel şehre yatırımlar yapacağız. Size söz veriyoruz, Çapakçur Vadisi Bingöl'ün gerdanlığı olacak. Bu vadi için koordinasyon toplantısı yapıp izah edeceğiz. En geç 1 yıl içerisinde bitirilmesi için talimatı vereceğiz. Allah bereket, ihsan buyursun. Hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Bin ceviz, badem, dut, 2 bin sedir fidanı dağıtılacak, Bingöl çiçek gibi olacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından orman arazilerin bir kısmı 49 yıllığına vatandaşlara işletmeleri için kura ile verildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sona Bingöl Üniversitesi'nde yapılan yatırımlar hakkında koordinasyon toplantısı düzenledi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Bingöl Havalimanı'ndan Ankara'ya doğru hareket etti.

FOTOĞRAFLI