'TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR'
Uşak'a 23 tesisin açılışını yapmak, 4 tesisin temelini atmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, canlı yayınla tesisleri hizmete açtı. Uşak Belediyesi önünde düzenlenen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 95 milyon TL'ye mal olan 27 tesisin açılışını yapan Bakan Eroğlu, Uşak'a 49 tesisin daha yapılacağının haberini verdi. 7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına iktidara gelemediğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "İnşallah halkımız AK Parti'nin 1 Kasım'da tek başına iktidarı için gereğini yapacaktır. Söz de karar da milletimizindir. 1 Kasım seçimleri milletimizin tarihinde bir milat olacaktır. Türkiye her geçen gün büyüyor. Türkiye önceden 70 Cent'e muhtaç iken, şimdi Merkez Bankası'nda döviz rezervi dolu. Savunma sanayine önceden mühimmat, silah ve araç gereç ihtiyacının tamamını yurt dışından temin ederdik. Şimdi kendi savunma sanayimizi kurduk. İnsansız uçaklar, harp gemileri, denizaltılar, atak helikopterleri, Altay tankları ve güdümlü mermileri kendimiz yapıyoruz. Güdümlü füzelerle Kandil tarumar edildi. Bunlar kendi silahlarımız, uçaklarımız, güdümlü füzelerimiz sayesinde oldu. Geçmişte yanlış istihbaratlarla dağlar bombalanırken, şimdi mağaraların altında inşa edilen 2-3 bin kişilik salonların 4 ana kapısına nokta atışı yapılıyor. İşte Türkiye bu" dedi.
Türkiye'nin yatırımlarından rahatsız olanlar olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Özellikle IMF'ye olan borcu ödeyince savunma sanayini kurunca, faiz lobisinin hortumlarını kesince Türkiye'nin yükselmesini istemeyen, bundan rahatsız olan yerli ve yabancı düşmanlar Türkiye'nin önünü kesmek için plan ve program yapıyor. Bunlar 300 yıldan bu yana devam ediyor. Merak etmeyin Türkiye'nin bahtı açık yıldızı parlak, 21'inci asra mührünü vurmaya hazır" diye konuştu.
'DOKUZ SELE DERESİ UŞAK'IN GERDANI OLACAK'
Uşak'ın içinden akan Dokuz Sele Deresi'nde ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dokuz Sele Deresi'nin ıslah çalışması bittiğinde bu dere Uşak'ın gerdanı olacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Uşak'ta 2015 yılında 9 bin 500 dekar alana 600 bin fidan dikilecek. 18 mesire alanının kurulduğu Uşak'ta, 4 bal ormanı oluşturulmuştur. Yine verimsiz ormanlık alanlarda bu yıl 3 köyde 600 dekar alana 24 bin gelir getirici badem fidanlığı oluşturulmuş, yakın köylerde yaşayan köylümüze 49 yıllığına tahsis edilmiştir" dedi.
BAKAN EROĞLU KADINLARDAN 5 ÇOCUK İSTEDİ
Konuşması sırasında kalabalık arasından Bakan Eroğlu'na seslenen kadın orman işçileri, çalışma sürelerinin 3 ay daha uzatılmasını istedi. Toplum yararına, mevsimlik çalışanlara ve orman köylülerine bir formül bulunarak çalışma sürelerinin uzatılacağını söyleyen Eroğlu, 2023, 2053 yılları hedeflerine Uşaklıların hazır olup olmadıklarını sordu. Bakan Eroğlu, "hazırız" cevabı aldıktan sonra 2071 yılı hedefleri için de kadınlara seslendi. "Hanımlarımız fatihler doğurmaya hazır mısınız?" diye soran Eroğlu, elini havaya kaldırıp 5 parmağını göstererek "Burada rakam 5 ha" dedi.
Gölet ve sulama projelerini yürüten müteahhit firmalarla sözleşme imzalayan Bakan Eroğlu, zamanında bitmeyen tesisler için müteahhitlerden 8'er derslik istedi. Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Uşak'ta ormanlık alanlara yapılan bademlikleri köylülere kura çektirerek dağıttı. Uşak'ta 95 milyon TL maliyeti olan 27 tesisin açılışını yapıp, temelini atan Bakan Eroğlu, törenin ardından Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı.
AK Parti il binasını ziyaret edeceği belirtilen Bakan Veysel Eroğlu'nun yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katıldıktan sonra Ankara'ya döneceği belirtildi.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()

FOTOĞRAFLI