Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili Amerika Birleşik Devletleri’ne gerekli dosyaların gönderildiğini belirterek, “ABD, bunun başka bir ülkeye kaçmasına müsaade etmeyecektir” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl binasında partililerle bir araya gelen Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk tarihinin en alçak darbe girişimi olduğunu söyledi. Darbecilerin, karşısında birlik ve beraberlik içindeki vatandaşı bulduğunu kaydeden Eroğlu, “Üniforma içinde kendini gizleyen birtakım hainler, maalesef böyle bir darbe komplosu ötesinde, bir densizin talimatıyla böyle bir girişime kalkıştı. Darbeyi püskürten milletimizin kendisidir. Bu bakımdan; milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah milletimizden razı olsun. Devleti ilelebet payidar kılsın” dedi.
'EVİMİN KAPISINI ZORLAMIŞLAR'
Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını da anlatan Bakan Veysel Eroğlu, köprü kapatıldığı sırada sivil bir araçla köprüden geçtiğini belirtti. Köprünün tutulması sebebiyle bir anormallik olduğunu anladığını belirten Veysel Eroğlu, darbe girişimini öğrendikten sonra eve gitmediğini, bakanlığının araçlarını havalimanı ve kışlaların karşısına sevk ettiğini söyledi. Güvenlik kamerası görüntülerinden İstanbul’da evinin kapısının zorlandığını gördüklerini açıklayan Eroğlu, “İstanbul'daki evin güvenlik kamerası vardı. Birileri saat 23.00'te gelerek, kapıyı zorlamış. Kimse olmadığını anlayınca, geldikleri askeri araçla çekip gitmişler. Sonra benim kalmam muhtemel olan damadımın ve kızımın evine de gitmişler. Bu hainler farklı yerlerde 3-4 kere bizi aramış. Dikkat edilirse işleri hep ters gitti. Çünkü onların yardımcısı şeytan, milletimizin yardımcısı ise Cenab-ı Allah'tı. Şeytanların planı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir planı vardır. Dolayısıyla hesapları tutmadı” diye konuştu.
'ABD, GÜLEN’İN GİTMESİNE İZİN VERMEZ'
Fethullah Gülen’in, ABD’den kaçacağı, örgütünün de Kırgızistan’da darbe yapacağı yönündeki haberin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, söz konusu haberlerin teyide muhtaç olduğunu ifade etti. Bakan Veysel Eroğlu, “Çeşitli havadisler geliyor ama bunların kesin olup olmadığı yönünde tereddütlerimiz var. İadeyle ilgili gerekli dosyaları gönderdik. Sanıyorum ki; ABD, bunun başka ülkeye kaçmasına müsaade etmeyecek. ABD ile daha önceden suçluların iadesi anlaşmasını imzalamıştık. Bunun da iade edeceği yönünde bir düşüncemiz var. Yine de bekleyip göreceğiz” dedi.
Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım’la makamında bir süre sohbet etti. Eroğlu, ardından Anıtpark önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine de katıldı.

FOTOĞRAFLI