Mesut MADAN/BURDUR, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletin 150 yıldır Ak Parti'yi beklediğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlığının il müdürlüğü binasının temel atma töreni ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekli projelerin açılış törenleri için Burdur'a geldi.
Bakan Eker ilk olarak Vali Hasan Kürklü'yü ziyaret etti. Ak Parti döneminde 10 yılda Burdur hayvancılığında ve tarımda büyük gelişme olduğunu anlatan Eker, "Bu alanda çok yatırım yapılıyor. Bizim 10 yılda hükümetlerimiz döneminde Burdur'da 24 bin kayıtlı çiftçiye verdiğimiz toplam karşılıksız nakdi hibe desteği yaklaşık 650 milyon lira. Bunun 423 milyonu hayvancılıkla ilgili. Bu çok önemli bir şey. Burdurlu yetiştirici de bunu muazzam bir şekilde değerlendirmiş" dedi.
Bakan Eker daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'na geçerek partililere hitap etti. Bakan Eker burada yaptığı konuşmada, Burdur'daki tarımsal ürünlerde önemli artış yaşandığına dikkati çekti. Eker, "Biz Burdur'da daha önceden tarımda 414 milyon lira üretim yaparken şu anda yaklaşık 2 milyar lira tarımsal üretim yapıyoruz. Bu, desteklerin iyi değerlendirildiğini gösteriyor” dedi.
Bakan Eker, Türkiye'nin büyüdüğünü, Burdur'un da onunla büyüdüğünü kaydederek, "Türkiye eskiden tarımsal üretimde Avrupa'da dördüncü büyük ülkeydi. Fransa, İspanya, İtalya önümüzdeydi. Bu 10 yıl içerisinde onlar da büyüdü, ama biz bütün Avrupa Birliği'nin ürettiği tarımsal büyümeden 10 kat fark attık. Biz Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. 2008'den beri Türkiye Avrupa'nın tarımsal hasılasında birinci büyük ülke" ifadesini kullandı.
Ak Parti'nin Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Eker, "Ak Parti milletin gönlünde 150 yıllık karşılığı olan bir partidir. Bu manada yeni bir parti değildir. 150 yıldır millet Ak Parti'yi bekliyordu. Ak Parti'nin anlayışını bekliyordu. AK Parti'nin zihniyetini bekliyordu, Ak Parti'nin tasavvurunu bekliyordu. Onun için zaten milletimiz hızla Ak Parti'yi benimsedi, bağrına bastı ve her seçimde Allah'ın izniyle biraz daha bu benimseme artıyor. Biraz daha bu muhabbet artıyor" diye konuştu.
Bakan Eker daha sonra Burdur'da TKDK destekli açılan işletmelerin sahiplerine temsili çeklerini teslim etti ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasının temel atma törenine katıldı.

FOTOĞRAFLI