AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gezi adı altındaki darbe girişimi milli irade duvarına nasıl tosladıysa bugün ki girişimlerde Allah'ın izniyle aynı şekilde toslayacaktır. Bizim alnımız ak, başımız dik. Bizim hamdolsun abdestimizden de şüphemiz yok, namazımızdan da itikatımızdan da" dedi.

Ataşehir Estethica Hastanesi'nde İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Murat Akdoğan Eğitim, Sağlık Kültür ve Toplumsal Dayanışma Vakfı ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen 'Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi Sertifika Töreni'ne AB Bakanı Egemen Bağış, ETHICA Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, projede yer alan öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Egemen Bağış '17 Aralık' operasyonuna yönelik açıklamalar yaptı. Eğitimin birlik ve beraberliğe kastedenlere ve ülkenin gücünün zayıflatmak isteyenlere karşı en büyük kalkan olduğunu söyleyen Bağış, "Anadolu'nun güzel topraklarından bize çok güzel mesaj veren Hacı Bektaş-i Veli şöyle diyor; 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.' Bugün de görüyoruz ki ilimden, irfandan ferasetten yoksun karanlık odaklar Türkiye'yi zifiri dehlizlere sürüklemek için tekrar iş başında Yaz başında küresel güçlerin Gezi adı altındaki darbe girişimi milli irade duvarına nasıl tosladıysa bugün ki girişimlerde Allah'ın izniyle aynı şekilde toslayacaktır" diye konuştu.

"BİZİM ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK"


Türkiye'nin hiçbir zaman oligarşilerin, aristokrasilerin ve belirli grupların devleti olmayacağını kaydeden Bağış, şunları söyledi: "Türkiye Devleti muasır medeniyetler seviyesine çıkma doğrultusunda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak sadece milli irade ile yoluna devam edecektir. Demokrasilerde milli iradenin üzerinde bir irade olmaz, olamaz. Demokrasilerde devlet içinde devlete, devlet içinde çetele, örgütlere asla müsamaha gösterilmez. Bizim inançlarımızda da kula kulluk yoktur. 2002'den itibaren millet için devlet anlayışı yürürlüktedir. Seçkinleri, uluslararası güçlerin değil, artık sadece milletimizin devleti vardı. Manşetlerle hükümetlerin indirildiği dönemler tarihin kara arşivlerinde kalmıştır. Herkes biliyor ki bu ülkede hükümetleri de sadece millet getirir ve sadece millet götürür. sayın Başbakanımızın söylediği üzere biz bu ülke üzerine oyun oynamak isteyenlere ve kirli tuzak kurmak isteyenlere bugüne kadar aslı izin vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Bizim alnımız ak başımız dik. Bizim hamdolsun abdestimizden de şüphemiz yok, namazımızdan da itikatımızdan da."

"HALK BANKASINI HALKIN BANKASI HALİNE GETİRDİK"

Bağış, bulanık suda balık avlamaya alışan, Türkiye'nin karambole düşürülerek birilerine rant, peşkeş çekildiği günleri arzu edenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi. 2071'in planlarını yapan bir Türkiye olduğunu ifade eden Bağış, uluslararası güçleri tedirgin edecek projelere imza atan milli bir irade olduğunu dile getirdi. Kamu bankalarının geçmişte olduğu gibi bugün zarar yazmadığına dikkat çeken Bağış 2002'den bu yana hem kamu bankalarının hem de özel bankaların net kar ederek, bu milletin kalkınmasına vesile olduğunu belirtti. Halk Bankası'nı halkın bankası haline getirdiklerine dikkat çeken Bağış, "Birileri bundan rahatsız oldu. Halk Bankası sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın en başarılı bankalarından biriyken, en çok KOBİ'ye kredi verirken, küçük esnafa sahip çıkarken, ekonomik krizin teğet geçerek atlatmasına çok büyük katkı vermişken bir takım güçlerin Halk Bankası'nı hedef alması gerçekten düşündürücüdür. Hedef gerçekten yolsuzlukla mücadele mi yoksa hükümete, iktidara milli iradenin güçlenmesine zarar vermek mi?" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN RAHATI İÇİN KENDİMİZİ FEDA ETMEYE HAZIRIZ"


Milletin rahatı için kendilerini feda etmeye her zaman hazır olduklarının kaydeden Bağış şöyle konuştu: "'Ülkeyi çelik ağlarla öreceğiz' deyip, bir santim bile tren rayı döşemeyen zihniyet gördü ki, AK Parti iktidarı gerçekten ülkeyi çelik ağlarla örüyor. 1923'ten 2002'ye kadar sadece 6100 kilometre yol yapabilen devlet 10 yıldan 17 bin 500 kilometre yol ve yeni otoban yapınca birileri bundan rahatsız oldu. Hızlı treninden 3. havalimanına kadar Türkiye ulaşımda çok farklı bir noktaya geldi. Marmaray aynı zamanda boğazın altından geçin bir tüp geçit değil, aynı zamanda Pekin'i Londra'ya bağlayan kıtaları birbirine bağlayan bir projedir. Diyarbakır'da çözüm sürecinin geri dönülemeycek şekilde kardeşlik projesi çözümüne dönüştüğünü görenler bundan rahatsız olmuş olabilirler. Türkiye'de vizesiz Avrupa'ya seyahatin önünün açıldığını görenler bundan rahatsız olmuş olabilirler. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için özür dileyecek değiliz."

"DEVLETİ KENDİ GÜÇ HEVESLERİNİN ARACI HALİNE GETİREN YASA DIŞI ÖRGÜTLER BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ"

Bağış, kendi partilerinden yolsuzluk ithamıyla suçlanarak gönderilip koltuklarına yeniden sarılan zihniyetin kendilerine bu konuda ders vermesinin trajikomik olduğunu söyledi. Bağış, "Mavi Marmara'da devlet terörüyle işlenen cinayetle 9 şehidin emanetine sahiplenmeyenler bize yön veremezler. Siyaseti ve siyasetçiyi itibarsızlaştırıp devleti kendi güç heveslerinin aracı haline getiren yasa dışı örgütler bizi yolumuzdan döndüremezler. Herkes kendi alanında durmayı, haddini hududunu bilecek. Bu ülke bir muz cumhuriyeti değildir, çadır cumhuriyeti hiç değildir. Bu ülke için hayır duası edenlerin başımızın üstünde yeri vardır. Biz bu yola milletimize hizmet için çıktık. 'Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi'ne başladığı günden itibaren destek olduğunu hatırlatan Bağış, "Nerede olursam olayım, hangi görevde olursam olayım bu tür projelere sahip çıkacağım' diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Bağış proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan 31 öğrenciye sertifikasını verdi. ETHICA Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan ise günün anısına Egemen Bağış'a plaket takdim etti. Bağış, çıkışta gazetecilerin soru sorma talebini geri çevirdi.