İSTANBUL,()-24 KASIM Öğretmenler Günü, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlandı. Kutlamaya  ilçede halen  görev yapan, emekli ve stajyer öğretmenler katılırken,  Başkan Lokman Çağırıcı da öğretmeni Sultan Avşar’ın elini öpüp kendisine çiçek verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen yemekli özel bir programla kutlandı. İlçede görev yapan, emekli ve stajyer öğretmenlerden oluşan 900 öğretmenin ailesiyle katıldığı tören Öğretmenler Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Öğretmenlerin her geçen gün itibarının yükseldiğini görüyoruz. Mutlaka her insanın bir öğretmen tarafından nakış nakış işlendiğini görmek onları da mutlu ediyor. Ülkemizde yetişkin donanımlı kişilere ihtiyaç duyuluyor bu da siz öğretmeler sayesinde olacak. Uzay sanayine adım atan silah sanayini yapan ve  dünya üzerinde son yıllarda yapılan 10 büyük projenin Türkiye’de gerçekleştiğini gördük. Böyle bir Türkiye’de güçlü nesiller yetiştirmek de siz öğretmenlerin ve bizim görevimiz olacak. Bu vesileyle Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLİK HİÇ BİTMEYEN BİR ÖĞRENCİLİKTİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da törende yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bir milletin milli ahlaki ve ekonomik yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir”

Programda öğretmenler adına söz alan emekli öğretmen Ömer Yaşar ise duygulandığı konuşmasında şunları söyledi: “37 yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdığım için onur ve gurur duydum. Anılarım yüreğimden ve gözlerimden hiç silinmeyecek. Öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı küçüklere sevgiyle yaklaşmalarını ve güzel yurdumu sevmelerini öğütledim. Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir”

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere ve Bağcılar’da 25 yılını doldurmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Ardından ise stajyer öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Açılan Türk Bayrağı etrafında toplanan stajyer öğretmenler yeni başlayacakları kutsal görev öncesi hep bir ağızdan yemin etti.

“BANA DÜNYAYI VERSELER BU KADAR MUTLU OLMAM”

Geceye katılanların arasında Başkan Lokman Çağırıcı’nın İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni Sultan Avşar da bulunuyordu. Çağırıcı Avşar’ın elini öpüp Öğretmenler Günü’nü kutladıktan sonra kendisine çiçek takdim etti. Avşar da yaptığı konuşmada “Bugün Öğretmenler Günü’nde başkanımızın yanında olmak dünyanın en büyük hazzı. Bana dünyaları verseler bu kadar mutlu olmam. Yıllardır İmam Hatipte bu çok sevdiğim öğrencilerimi asla unutmadım ve unutmuyorum. Çünkü beni her seferinde arıyorlar. Çok değerli insanlar. Genç öğretmenlere tavsiyem şu; öğrencilerinize saygı duyun ki onlar da size saygı duysun” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)