Hakan AKGÜN/ BAFRA (SAMSUN), () - SAMSUN'un Bafra Kaymakamlığı ilçede eğitim gören 9-16 yaş grubu 15 öğrenciyi 'Sevgiyle Uzanan Eller Projesi' kapsamında "Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz" sloganıyla uçağa bindirip, ilçe üzerinde uçurdu.
Samsun'un Bafra Kaymakamlığı, ilçede eğitim ve öğretim gören anne ve babası ayrı 15 çocuğu, 'Sevgiyle Uzanan Eller Projesi' kapsamında "Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz" sloganıyla uçakla buluşturdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan uçaklarla öğrencileri ilçe semalarında gezinmesini sağlayan Bafra Kaymakamı Halis Aslan, çocukları her türlü ihmal ve istismarlardan korumak, sosyal riski azaltmak, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, çocuklar arasında dayanışmayı artırmak ve uyum sorunlarını çözmek için 'Sevgiye Uzanan Eller' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kaymakam Aslan, "Bafra Kaymakamlığı olarak yaklaşık bir yıl önce bu projeyi hayata geçirmiştik. Özellikle parçalanmış ailelerin çocuklarını hayata kazandırma amacıyla adı sevgi olan bir projedir. Kim sevgiyle bize el uzattıysa biz o eli geri çevirmedik. Bugün Atatürk Ortaokulu ve Dededağ Ortaokulu'ndan yaklaşık öğrenci burada. Bunlardan 15'i buraya uçmak için geldi. Diğer öğrenciler ise arkadaşlarına destek olmaya geldi. Bir sonraki uçuş için hazırlık yapacaklar. Öğrencilerimiz uçak sevgisini alacak ve gökyüzüyle buluşacak. Çok heyecanlılar. Bu sevgi hakim olursa, şiddettin en büyük panzehiri sevgidir. Sevginin halledemeyeceği hiç bir konu yoktur. Biz bir yıldır bu projeyle sevgiyi öğrencilerimizin üstünde hakim kılmaya çalışıyoruz. Sevgi ortamında her şeyin üstünden gelinebileceğine inanıyoruz" dedi.
Daha sonra öğrenciler 3'erli gruplar halinde Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan uçaklarla ilçe semalarında gezintiye çıktı. İlk başlarda korktuklarını söyleyen öğrenciler daha sonra korkularını yendiklerini ve çok eğlendiklerini belirterek yetkililere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI