Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da diyabet nedeniyle sağ bacağı diz altından kesilen 7 çocuk babası 53 yaşındaki İsmail Çiftçi, komşusunun verdiği emanet engelli aracıyla hayatını sürdürmeye çalışıyor.
Merkez Yüreğir İlçesi’nde oturan Şanlıurfalı İsmail Çiftçi’nin, yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle, 1.5 yıl önce sağ bacağı diz kapağının altından kesildi. Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan İsmail Çiftçi, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Bir süre tedavisini yürüten doktorun verdiği tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren Çiftçi’nin imdadına komşusu yetişti. Çiftçi’nin komşusu engelli yakını için aldığı engelli motosikletini emanet olarak verdi. Günlük işlerini 3 tekerlekli motosiklet ile yapmaya çalışan Çiftçi, "Bütün günümü evde geçiremiyorum. Tekerlekli sandalye ile hareket etmem zor oluyordu. Komşum sağ olsun, emanet olarak akülü 3 tekerli motosiklet verdi. Şimdilik onunla idare ediyorum, ama birkaç gün sonra ne olacağı belli değil. Bu engelli aracı sayesinde sokağa çıkıyor, kahveye gidip arkadaşlarımın yanında zaman geçirebiliyorum" dedi.
Emekli aylığı olmadığı için devletin verdiği malullük maaşıyla geçimini sağlayan İsmail Çiftçi, "Bu devirde herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda. 7 çocuğum var, ama onlar da kendi geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Kimseye de yük olmak istemiyorum. Şu anda işlerimi komşumun emanet motosikletiyle görüyorum. Geri isterse perişan olacağım. Tek isteğim akülü tekerlekli sandalye" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI