Arzu KAYA /İSTANBUL,() Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen davanın 4. duruşması görüldü. Hakkında yakalama kararı olmasına rağmen 4. celse duruşmaya gelen tutuksuz sanık taksici Cengiz Aktaş'ın geçtiğimiz cuma günü ifade verdiği öğrenildi.

"SUÇSUZUM"
Celse arası ifade veren tutuksuz sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş olay günü taksi ile Dolmabahçe'de bir otelden müşteri alıp Ateşehir'e doğru yola çıktığını belirterek, "Saat 22.00 sıralarıydı. Olay mahalinde de ufak tefek çiseleme söz konusuydu. Hava karanlıktı. Kaza mahaline geldiğimizde önümüzde hususi küçük bir otomobil seyir halindeydi. Ani fren yaptı. Ben de frene basmak zorunda kaldım. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Ben otobanda insanları görmedim. İnsan sesleri duyuyordum. Ancak ben Ankara'dan geliş istikametinin kapatıldığını ve bizim gidiş istikametimize de bazı insanların yola çıktığını fark etmedim. Suçsuzum" dedi.

"ÖNÜMDEKİ ARAÇ FREN YAPINCA BEN DE YAPTIM. DURAMADIM, ÇARPTIM"
Davanın 2. celsesine gelip kalabalık bir ortam olması nedeniyle duruşma salonuna giremediğini ifade eden Aktaş, "Önümdeki araç fren yapınca ben de fren yaptım duramadım, çarptım. Nereye çarptığımı hatırlayamıyorum. Benim aracıma arkadan gelen aracın çarpması neticesi sol arka tarafındaki teker kopmuştu. Benim otomobilimin sürati 80-90 km'dir. Azami hız sınırı otobanda 120-130 olarak biliyorum. Bugüne kadar trafik cezası almadım. 25 yıldır taksi şoförüyüm. Ben ölen ve yaralananın ne şekilde ölüp yaralandıklarını bilmiyorum. Önümde bir araç seyrediyordu. Rengini hatırlamıyorum. Önümdeki seyreden rengini hatırlayamadığım araç bulunamamış, önümdeki fren yapan araç ile benim aracım arasında 60 metre kadar takip mesafesi vardı. Arkamdan gelen jip ile benim otomobilimin arasındaki ne kadar takip mesafesi olduğunu bilemeyeceğim. Eşimi memlekete götürüp getirdim. 4 gün içinde 3 kez ameliyat oldu. Şu anda sakat kaldı. Onun için duruşmalara gelemedim" diye konuştu.

"TAKSİ FRENE BASIP ŞERİDİ ORTALAYINCA BEN DE FRENE BASTIM"
Öte yandan davanın bir diğer tutuksuz sanığı Mehmet Görkem Demirbaş ise ilk celse ifade vererek, "Önümdeki taksi her nedense bir anda zikzaklar yapmaya başladı. Birden frene basıp şeridi ortalayınca, ben de frene bastım. Aramızdaki takip mesafesi 10-15 metreydi. Taksi durunca fren yaptıysam da engel olamadım. Taksinin sol yanına vurup bariyerlere çarptım. Aracımın yönü ters tarafa döndü ve durdu. Aracımdan inince 20-25 kişilik kalabalık bir grup beni darp etmeye başladı. İçlerinden bir tanesi bana yardımcı olmak için kazaya neden olan şahsın ben olmadığımı söyledi. Benim aşırı hızım yoktu. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Suçsuzum" demişti.

(FOTOĞRAF)