BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde sel felaketinin ardından ardından çalışmalara başlanırken, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ilçede yaraların hızla sarılması için devletten yardım beklediklerini söyledi. CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın da, TBMM Genel Kurulu'nda, Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
Ayvalık'ta geçen pazar akşamı başlayıp, düne kadar süren sağanak yağış, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Ara sokakların büyük bölümü, Altınova, Küçükköy, Sarımsaklı Mevkii ile birlikte kentin muhtelif yerleri göle döndü. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken otomobiller su altında kaldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gıda ve temel ihtiyaçlar için yardıma başlarken Ayvalık Belediyesi'ne ait Boğaziçi Otel'de, barınma sorunu yaşayan 70 vatandaş ağırlandı.
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu'nda Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesini isteyerek, "Ayvalık'ta ev ve işyerlerini su basmış, ulaşımda aksamalar olmuş, cadde ve sokaklar sel yatağı haline gelmiştir. Günlük hayatı durduran yağış, tarım alanlarında da su baskınlarına yol açmıştır. Yoğun yağış nedeniyle okullar Ayvalık'ta 1 gün tatil edilmiştir. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. Ancak yaşanan bu felakette ciddi miktarlarda maddi zarar var. Ayvalıklı hemşerilerimiz ve esnafımız, işyeri sahipleri perişan olmuş durumda. Bu yüzden Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor" dedi.
Ayvalık Belediyesi olarak Afet İl Müdürlüğü'ne acil yardım talebinde bulunmaya hazırlandıklarını söyleyen CHP'li Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, yaraları sarmak için tüm ekiplerle koordineli çalıştıklarını kaydetti. Afet bölgesi ilan edildiğinde yağış nedeniyle zarar gören vatandaşların devletten daha fazla yardım alabileceğini vurgulayan Gençer, "Bütün kurumlar olarak raporu birlikte imzalayacağız. Bu komisyon zararı ödemeyecek, gelecek olan yardımlar için vatandaşın elinde bir belge olması için bu rapor hazırlanacak. Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilebileceğini düşünüyorum. Türkiye'de örnekleri var. Bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz. Ayvalık çok kıymetli bir ilçe" dedi.

FOTOĞRAFLI