Cem ULUCAN / AYDIN, ()- AYDIN'da Ahilik Haftası törenle kutlandı. Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan, "Ahilik kültürünü gelecek kuşaklara taşımalıyız" dedi.

Ahilik Haftası kutlaması Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kültür Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Sanayi Odası (AYSO) Genel Sekreteri Kerem Öden, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, Aydın İl Ticaret Müdürü Şeref Yazıcı ve Oda başkanları katıldı. Törende konuşan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, ahiliğin önemine dikkat çekerek, "Ahilik teşkilatı sık sık, dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve işbirliğine, ahiret için de takva esaslarını uygulamaktır. Topraklarımızda hayat bulan ahilik kurumunun kültürel ve toplumsal özelliklerini yaşatmalı ve gelecek kuşaklara taşımalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından mehteran takımı eşliğinde protokol üyeleri ve esnafların da katılıdığı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş, Ahi Evran Sokağı'nda sona erdi. Başkan Çetindoğan, Ahi Evran sokağında bulunan esnafları da ziyaret edip, 'hayırlı işler' dileğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI