AYDIN Valisi Ömer Faruk Koçak, darbe girişiminin önlenmesinin ardından süren operasyonlar ve OHAL süreci ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların rahat olmasını istedi. "FETÖ"nün tüm devlet kurumlarına sızan sinsi bir örgüt olduğunu söyleyen Vali Koçak, vatandaşlardan kendilerine ulaşan bilgileri bildirmelerini istedi.
Darbe girişimi ve sonrasında Aydın'da yapılan çalışmalarla ilgili Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, açıklamalarda bulundu. Aydın'da kapatılan dernekler ve tutuklamalarla ilgili bilgi veren Vali Koçak, önümüzdeki sürecin OHAL bürosu tarafından yürütüleceğini açıkladı. Vali Koçak, "Yayımlanan kararname gereği, ilimizde de OHAL bürosu oluşturuldu. İşlemlerimizi bu büro üzerinden yürütüyoruz. Başında ben varım. İlçelerde kaymakamlar var" dedi. OHAL kararının millete değil, devletin içinde yuvalanan darbecilere yönelik olduğunu vurgulayan Vali Koçak, "Esnafımız, tüccarımız, ihracatçımız rahat olsun. Kamu ile ilgili işlerinde bir aksama olmayacak. Vatandaşlar, her zamankinden daha fazla sokağa çıkacaklar" diye konuştu.
'DARBEYE HAZIRLIKLI OLANLAR VARDI'
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, vatandaşların örgüt üyeleri ile ilgili edindikleri ciddi bilgileri valiliğe ve emniyete bildirmelerini istedi. Koçak, "Bizim gözümüzden kaçmış şeyler olabilir. Bu milletimizin devletimizin bekası ile ilgili bir husustur. Vatandaşlarımızın şüphelendikleri hususlar varsa ihbar hatlarından bize bildirmelerini istiyoruz. Tabi ki dedikoduları değil ama ciddi bilgileri bize iletmelerini bekliyoruz" dedi. Aydın'da herhangi bir kalkışma girişimi olmadığını kaydeden Vali Koçak, ancak darbe için hazırlık yapanlar olduğunu açıkladı. Vali Koçak, şunları söyledi:
"Savcı ve hakimlerin bazılarında dolar bulunduğu doğrudur. Eldeki bilgilerden şunu söyleyebilirim. Bu işte de bundan haberdar olanlar, hazırlıklı olanlar var. Darbenin başarılı olması durumda da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da infazlar, başka meşum olaylar yaşanacaktı. Bunlarla ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Biz ilk andan itibaren teyakkuzumuzu devam ettiriyoruz. Şu kurumda FETÖ örgütlenmiş burada örgütlenmemiş deme şansımız yok. Bu öyle bir örgüt ki her kuruma sızmış. Ailelerin içerisine bile girmiş. Karı-kocanın örgüt mensubu olduğunu bilmediği sinsi bir örgüttür."
WEB SİTESİ KURULACAK
Şeffaf yönetim anlayışını hayata geçirecekleri ifade eden Koçak, vatandaşların doğrudan kendine ulaşabileceği bir web sitesi kurulacağını açıkladı. Koçak, siteye 'açık kapı' adı verileceğini belirtti.
BASIN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Darbe girişimine karşı basının cesur bir duruş sergilediğini ifade eden Koçak, "Hür basının demokrasi açısından ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördük. Belki anlık bilgiler zamanında yapılmamış olsaydı tahribat çok büyük olabilirdi. Elbette milletimiz bu darbe girişimini gene kabul etmeyecekti, darbecileri cezalandıracaklardı ama maliyeti biraz daha ağır olabilirdi. Bu kadar ucuz atlatılabilmişse bundaki en önemli rollerden biri de basınımız sayesinde. O anlamda emeği geçen tüm basın mensubu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI