İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, ()- AVCILAR'da belediyenin aldığı kararla 10 mahallede başlattığı ‘Demokrasi nöbeti’ etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi. Tahtakale Mahallesi’ndeki bu etkinliğin yanı sıra Merkez Mahallesi’nde ayrı bir ‘Demokrasi nöbeti’ yapıldı.
Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan’ın 10 mahalle muhtarı ile yaptığı toplantı ardından darbe girişimine tepki göstermek amacıyla 10 gün peş peşe ‘Demokrasi Nöbeti’ adı altında etkinlik yapılması kararlaştırıldı. İBB’de çıkan çatışmada yaşamını yitirenler arasında bulunan Tahsin Gerekli’nin oturduğu Tahtakale Mahallesi’nde dün akşam düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim ve dua okundu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.
‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısının yanı sıra ‘10’uncu Yıl Marşı’nın çalındığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, darbeye ilk günden karşı çıktıklarını meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını TBMM’de kabul edilen deklarasyonun aynısını kabul ettiklerini belirterek, “Darbelere karşıyız. Demokrasi nöbeti için buradayız” dedi. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan da, partilerin ayrım yapmadan demokrasi için bir araya geldiğini belirtirken, ‘Şeytan’, ‘Vatan haini Feto’ olarak söz ettiği Fethullah Gülen’in ülkede iç savaş çıkarmayı hedeflediğini söyledi.
Merkez Mahallesi’ndeki İBB’nin oluşturduğu platformda da sürdürülen ‘Demokrasi Nöbeti’nde AK Parti Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İlçe Başanı Ali Burak Tepe ve Avcılar Kaymakamı konuşma yaparken, halkın tank, uçaklara, mermilere göğsünü siper ederek adeta ikinci Çanakkale Destanı’nı sergilediğini söyledi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlikte iki sanatçı ‘Yuh Darbeci Hainlere’ isimli şarkıyı seslendirdi.

(FOTOĞRAF)