Nedim KOVAN/ORDU, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Ordu İl Müdürü Ömer Demiröz, 13 aylık Ateş Karaoğlan’ın uyurken ölü bulunduğu özel kreşin faaliyetlerinin geçici bir süre durdurulduğunu söyledi.
Ordu'nun merkez Altınordu İlçesi’ne bağlı Şarkiye Mahallesi'nde 4 gün önce özel kreşte yatağında ölü bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda ki otopsinin ardından toprağa verilen Ateş Karaoğlan'ın ölümüne ilişkin Savcılık soruşturması sürerken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kreşle ilgili inceleme başlattı.
İl Müdürü Ömer Demiröz, kreşlerin Müdürlük tarafından yılda bir kez denetlendiğini, Ateş bebek ölmeden 15 gün önce söz konusu özel kreşin denetlendiğini, raporlara göre mevzuat açısından da herhangi bir eksikliğinin bulunmadığını belirtti.
KREŞ 15 GÜN ÖNCE DENETLENMİŞ
Adli ve idari incelemenin devam ettiğini vurgulayan İl Müdürü Demiröz, "Yönetmelik gereği işletmeci 'Ben bir süre faaliyeti durdurmak istiyorum' diyerek dilekçe verdi. Olayların sonucuna göre işlem yapacağız. Şu anda net belli değil. Kurum olarak kurumda çalışanlar, kurum sahibi ve mağdurların ifadelerine başvurduk. Kurum sahibinin dilekçesini aldık, geçici bir süre hizmeti durdurdu. Bunun sonucunda raporumuzu hazırlayacağız. Savcılık Adli Tıp raporunu bekliyor, bütün işlemler ona göre yapılacak. Kreşte resmi olarak bir sıkıntı yok ama vicdanen rahatsızız. Yönetmelik gereği kreşlerin denetlenmesi bize ait, oranın da denetlenmesi 15 gün önce yapılmış, rapora göre herhangi bir eksikliği de bulunmuyor" dedi.

FOTOĞRAFLI